Automobilisten ontwijken bankstel dat midden op de A2 staat

21 april om 14:12 • Aangepast 4 mei om 02:05
nl
Het moet flink schrikken zijn geweest voor automobilisten die zondagmiddag op de A2 bij Vught reden: ze kwamen bij afrit 22 ineens een bankstel tegen. De bank was van een aanhanger gevallen en stond 25 minuten lang fier overeind op de rechterrijstrook.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Het opmerkelijke beeld wordt door Rijkswaterstaat gedeeld in een bericht op X. Te zien is hoe de auto’s over de vluchtstrook uitwijken. Dan komt er een weginspecteur die het verkeer kort tegenhoudt, zodat de bestuurder de bank vliegensvlug naar de vluchtstrook kan slepen.

"Op zondag ploffen veel mensen natuurlijk lekker op de bank, gelukkig dachten ze daar op de A2 bij Vught anders over", schrijft Rijkswaterstaat grappend bij het bericht.

Meerdere meldingen
Alle auto’s konden het bankstel ontwijken en er gebeurden geen ongelukken, vertelt Rijkswaterstaat-woordvoerder Eric van Beerendonk: "We kregen een paar meldingen over de bank. Onze inspecteur is meteen gealarmeerd en was er gelukkig snel om ‘m weg te halen."

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat was de politie ook aanwezig. Of de automobilist een boete heeft gekregen, weet de woordvoerder niet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!