Vier muziekfanaten maken elke week brak radio in café: 'Leuker kan niet'

21 april om 21:35 • Aangepast zaterdag om 02:07
nl
Het is een bijzondere dag voor de makers van het radioprogramma ‘Die Zondagochtenshow’. Voor de vierhonderdste keer maken zij de show live vanuit café Troubadour in Tilburg. Luisteraars kunnen het online volgen, maar ook met een ontbijtje in het bruine café. "Heerlijk om te doen."
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het is stipt elf uur in de ochtend als Rob Villevoy de show traditiegetrouw instart. “De vierhonderdste, jongens. Een hele mijlpaal", zegt hij met trots. "Wie had dat gedacht. De eerste keer toen we begonnen had ik dat in ieder geval niet verwacht."

Het avontuur begon toen Rob door Omroep Tilburg werd gevraagd om een radioprogramma te maken. "Ik moest er even over nadenken. Ik wist niet hoe ik een radioshow in elkaar moest zetten, maar daar ben ik bij geholpen. Toen ben ik gestart en al snel kwamen de mannen erbij."

De vier muziekfanaten maken de show vanaf een biljart in de volkskroeg. "Het is hier echt nog met van die tierelantijntjes allemaal. Echt ouderwets gezellig", vertelt André van den Boogaart. "Het is voor mensen die het interessant vinden om leuke platen te luisteren."

De radioshow wordt op zondag gemaakt vanuit café Troubadour in Tilburg (foto: Tom Berkers).
De radioshow wordt op zondag gemaakt vanuit café Troubadour in Tilburg (foto: Tom Berkers).

Godelieve is een van die luisteraars en komt zo nu en dan even langs. "Even lekker lezen, muziek luisteren en ontbijten. Het is supergezellig. Ik heb helemaal geen verstand van muziek, maar het is leuk om te horen. Ik vind het heel mooie muziek, ook al draai ik het zelf niet."

Een tafeltje verderop zit Loïs (23) met haar vrienden. "Als je de omgeving ziet, dan denk je dat het eigenlijk niets voor ons is, maar ik vind het wel gezellig. Met vrienden ontbijten, een beetje uitbrakken en rond de klok van twaalf een biertje", lacht ze.

"Wij draaien liedjes die niet iedereen kent en daar verrassen we elkaar mee”

"Wij draaien liedjes die niet iedereen kent en daar verrassen we elkaar mee", vertelt Marco van Lieshout. Hij kwam als laatste bij de groep radiomakers, maar is inmiddels niet meer weg te denken. "Lekker met vier goede vrienden bij elkaar zitten, soms uitkateren en plaatjes draaien. Leuker kan niet!"

En dat is precies wat de bedoeling is, volgens de mannen, die door de jaren heen veel hebben meegemaakt. "De bekende Bosnische band Dubioza kolektiv speelde zelfs live in een uitzending. Dat is eigenlijk een hele grote band en die stonden hier gewoon akoestisch te spelen voor ons."

"Ik hoop dat we dit nog een hele tijd mogen doen."

André heeft ook een mooie herinnering. "Ik stuurde toen ik op reis was steeds iets in voor de show, zodat ik er toch een beetje bij was. Toen ik terugkwam kreeg ik een staande ovatie. Ze vroegen wel of ik nog even buiten wilde inbellen, omdat ze dat gewend waren en leuk vonden", lacht hij.

"Ik hoop dat we dit nog een hele tijd mogen doen", zegt Rob over de toekomstplannen van de radioshow. "Wij hebben er heel veel plezier in. We blijven elkaar verrassen met muzikale cadeaus en dat proberen we ook naar de luisteraar te doen."

Iedere zondag is ‘Die Zondagochtendshow’ live te luisteren op streamingsdienst Mixcloud tussen 11.00 uur en 13.00 uur.

De muziekfanaten tijdens de vierhonderdste show (foto: Tom Berkers).
De muziekfanaten tijdens de vierhonderdste show (foto: Tom Berkers).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!