Fietser steekt de A16 over en wordt aangereden door een auto

21 april om 16:54 • Aangepast 4 mei om 02:08
nl
Een fietser is zondagmiddag op de A16 bij Zevenbergschen Hoek aangereden door een auto. De fietser wilde vanaf de vluchtstrook de weg oversteken. Het ongeluk gebeurde rond vier uur bij knooppunt Klaverpolder.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

"De fietser heeft geluk dat hij zijn actie kan navertellen", laat Rijkswaterstaat weten. De fietser wilde de vier rijstroken oversteken, maar de auto kon de man niet meer ontwijken. De klap moet flink zijn geweest: de voorruit van de auto is kapot en ook de motorkap is beschadigd.

De fietser is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie was de man aanspreekbaar. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.

De auto is weggesleept, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Door het ongeluk was één rijstrook op de A16 richting Rotterdam afgesloten. Verkeer had daardoor zo'n 25 minuten vertraging.

De politie onderzoekt nog waarom de man over de snelweg reed. Ook is nog onduidelijk of hij een boete krijgt voor zijn actie.

Foto: Weginspecteur Robert/X.
Foto: Weginspecteur Robert/X.

Andere fietsers op de snelweg
Het gebeurt wel vaker dat er fietsers op de snelweg worden gespot. Een man van twintig uit Polen werd afgelopen december van de A59 bij Waalwijk geplukt, toen hij zonder licht en tegen de richting in fietste.

En in juli werd een achttienjarige fietser op de A2 tussen Den Bosch en Vught midden in de nacht van de weg gehaald. De jonge man had flink wat alcohol achter de kiezen en moest een bekeuring van 130 euro betalen voor zijn fietstocht over de snelweg. Er kwam nog een boete van zestig euro bovenop voor het fietsen zonder verlichting.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Fietsers en voetgangers op de snelweg: zo komt dat en dit moet je doen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!