Video

Twee gewonden bij botsing met vrachtwagens: snelweg uren dicht

22 april om 12:49 • Aangepast 4 mei om 02:05
nl
Op de A59 bij Made zijn maandagochtend rond kwart voor elf drie vrachtwagens op elkaar gebotst. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten bij het ongeluk gewond. De weg vanuit Den Bosch richting Zierikzee werd even voor acht uur 's avonds weer vrijgegeven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Een van de chauffeurs moest door de brandweer uit zijn cabine gehaald worden. Hij zat niet bekneld, maar kon niet op eigen kracht uit de wagen komen. Beide gewonden waren volgens de politie aanspreekbaar. Ze zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het was na de botsing een flinke ravage op de snelweg. De A59 lag bij de afslag Made bezaaid met auto-onderdelen. Een van de vrachtauto's kantelde door de botsing.

Gestrand verkeer
De weg bleef na het ongeval uren dicht. Het ingesloten verkeer werd weggeleid. Vervolgens kon worden begonnen met het bergen van de vrachtwagens en het schoonmaken van de middenberm.

Aanvankelijk was de snelweg in beide rijrichtingen dicht, maar de afsluiting in de richting van knooppunt Den Bosch was achteraf 'niet nodig', liet de politie weten. Wel was er in die rijrichting een snelheidsbeperking ingesteld.

Het verkeer kon via twee omleidingen de stremming ontwijken:

  • Verkeer richting Roosendaal/Zierikzee: vanaf knooppunt Hooipolder via de A27, A58 en A16.
  • Verkeer richting Den Bosch: vanaf knooppunt Zonzeel via de A16, A58 en A27.
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images.
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!