Van 11 miljoen naar wat de gek ervoor geeft: peperdure villa wordt geveild

24 april om 21:00 • Aangepast 4 mei om 02:07
nl
Koopjesjagers opgelet: een van de duurste huizen van Brabant gaat onder de hamer. De Hollywood-achtige villa stond jarenlang te koop voor 11 miljoen euro, maar de eigenaar raakt het optrekje aan de straatstenen niet kwijt. Daarom gaat het nu van de hand tijdens een veiling. En het veilinghuis verwacht dat dat een stuk minder is dan de vraagprijs.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Zes slaapkamers, vier badkamers, een bioscoop, wijnkelder en een woonkeuken waar een sterrenchef jaloers op zou zijn. In het huis van ruim 1500 vierkante meter ontbreekt het je aan niks. Je kunt een duik maken in het binnenzwembad met sauna. Maar het spektakelstuk is het buitenzwembad. Dat is helemaal in James Bond-style: met één druk op de knop komt het bassin onder het terras vandaan.

Hoewel je een villa als deze normaal alleen in Miami of de Cote d’Azur tegenkomt, staat deze gewoon in de Udense Heinsbergenstraat. Het huis was ooit van vastgoedhandelaar Roger Lips. Hij liet het in 2008 bouwen voor twintig miljoen euro, maar werd vijf jaar later failliet verklaard. Hij stripte vervolgens het hele huis en vluchtte halsoverkop naar Dubai, waar hij nog altijd zit.

"We hebben wel wat geïnteresseerden gehad, maar niemand heeft toegehapt."

In 2015 werd het pand door de bank geveild en verkocht aan een vastgoedondernemer voor slechts acht ton. Hij knapte het huis weer helemaal op en zette het te koop voor 11 miljoen euro. Toen hij overleed, probeerden zijn nabestaanden het huis kwijt te raken. Maar dat bleek lastiger dan gedacht. In de afgelopen jaren lieten ze de prijs dalen tot 7,5 miljoen euro, maar het huis werd maar niet verkocht.

"We hebben best wel wat geïnteresseerden gehad", vertelt Leslie de Ruiter van veilinghuis Christie's Real Estate. "Mensen uit Brabant zijn komen kijken, mensen uit Zuid-Holland en een paar buitenlanders. Maar niemand heeft toegehapt." De erfgenamen wonen nog steeds in het huis. En dan kan het nog zo'n mooi paleisje zijn, ze willen er nu toch echt vanaf.

"Als alleenstaande vrouw met je kinderen in zo'n groot huis wonen is ook niet fijn. Ze willen een nieuwe start en dan is de beste keuze nu om het te veilen", vertelt De Ruiter. "Misschien dat de mensen die toen niet toehapten zich nu weer melden. En wellicht ook nieuwe mensen."

"Hoe gezellig ook, we zitten er niet op te wachten dat heel Brabant komt kijken."

Zeven miljoen euro zal het huis niet meer opleveren, verwacht de makelaar. "Het is altijd een verrassing, maar ik denk zelf rond de vijf miljoen", zegt De Ruiter. "Als je kijkt naar de vierkante meters is het veel meer waard, maar de markt bepaalt de prijs." Als er echt heel weinig geboden wordt, kan de verkoper altijd nog afhaken. "En is het hoger, dan kan de champagne open", lacht de makelaar.

Heb je nou nog ergens een zak geld liggen en wil je meebieden? Het huis wordt op 23 mei online en vanuit een zaaltje geveild. Voor wie eerst een kijkje wil nemen is er op 11 mei een open huis. Maar hier kan niet iedereen zomaar binnenlopen.

"Hoe gezellig ook, we zitten er niet op te wachten dat heel Brabant komt kijken naar de voormalige woning van Roger Lips", zegt de makelaar. Daarom moet je je eerst aanmelden en een bewijs van de bank leveren dat je genoeg geld hebt.

Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Hulstkamp Christie's Makelaars/Funda.
Foto: Christie’s International Real Estate/Michael van Oosten.
Foto: Christie’s International Real Estate/Michael van Oosten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!