Liveblog

112-nieuws: bus flink beschadigd • man rolt joint in auto met kind ernaast

24 april om 21:54 • Aangepast 4 mei om 02:07
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

20.18

Straat staat compleet blank na gesprongen waterleiding

De Florastraat in Bergen op Zoom stond vanmiddag compleet blank na een gesprongen waterleiding. Dat gebeurde rond drie uur. Daardoor hadden bewoners urenlang geen water, bruin water of lage waterdruk. De werkzaamheden duurden ongeveer tot half acht 's avonds.

Foto: Instagram Handhaving Bergen op Zoom
Foto: Instagram Handhaving Bergen op Zoom
19.53

Man rolt joint in auto met kind naast hem

Een man is aangehouden voor het rollen van een joint tijdens het rijden. Zijn kind zat naast hem in de auto. De man had ook een telefoon in zijn hand. Dat meldt een wijkagent van politie De Kempen op Instagram. De speekseltest voor verdovende middelen was positief. De politie stelt een dossier op en stelt hulpverlening op de hoogte, omdat er een kind bij betrokken was.

19.51

Vrouw mishandelt boa met mes

Een boa is in het Wilhelminapark in Breda mishandeld door een vrouw met een mes. De politie loste een waarschuwingsschot en taserde de vrouw. De boa is voor verdere behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is aangehouden.

Lees hier meer: Vrouw mishandelt boa met een mes en wordt getaserd

18.25

Man strandt onder invloed op de vluchtstrook

Een man strandde woensdagmiddag op de vluchtstrook op de A2 met een lege tank. Toen agenten zijn auto controleerde, bleek hij onder invloed te zijn.

Lees hier meer: Man strandt met lege tank op vluchtstrook en blijkt onder invloed

17.23

Bus flink beschadigd na botsing met auto

Een busje en een auto zijn op de Gagelweg in Handel met elkaar in botsing gekomen. Het busje werd aan de zijkant geraakt en vloog met het dak tegen een boom. De bestuurder van de bus kon er zelfstandig uitkomen. De twee overige inzittenden werden uit de bus gehaald. Een iemand is met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis ter observatie. Een andere inzittende is nagekeken door de ambulance, maar mocht naar huis. De inzittenden van de auto bleven volgens een 112-correspondent ongedeerd. Er waren meerdere brandweerwagens en drie ambulances ter plaatse. De politie onderzoekt het ongeluk.

De bus raakte met het dak een boom (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
De bus raakte met het dak een boom (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
17.12

Half uur vertraging na ongeluk op A2

Door een ongeluk met meerdere auto's op de A2 bij knooppunt Batadorp richting Eindhoven hadden automobilisten woensdagmiddag een half uur vertraging. De linkerrijstrook was dicht en de bergingsdienst was ter plaatse om de betrokken auto's weg te halen.

Automobilisten op de A2 richting Eindhoven kunnen rekenen op een half uur vertraging (beeld: Rijkswaterstaat).
Automobilisten op de A2 richting Eindhoven kunnen rekenen op een half uur vertraging (beeld: Rijkswaterstaat).
16.37

Man (19) langer vast na reeks aanslagen coffeeshop

Een 19-jarige man uit Amsterdam blijft veertien dagen langer in voorarrest zitten als verdachte van de beschieting van de Tilburgse coffeeshop Caza. De beschieting op de coffeeshop aan de Gasthuisring op 30 maart was de achtste aanslag op de zaak in dik twee jaar tijd.

Lees hier meer: Man (19) langer vast na reeks aanslagen op coffeeshop Caza

15.50

Man (48) aangehouden na politieachtervolging

Een 48-jarige man is woensdag in zijn huis aangehouden voor diverse verkeersovertredingen na een wilde politieachtervolging in zijn woonplaats gisterenmiddag. De man negeerde een stopteken van de politie en ging er vandoor. Bij de achtervolging raakten een politieauto en vijf andere auto's beschadigd.

Lees hier meer: Meerdere auto's geramd tijdens wilde politieachtervolging in Geldrop

15.35

Man met 120 kilo crystal meth in auto langer vast

Een Tilburger die eerder deze maand werd aangehouden met 120 kilo crystal meth in zijn auto blijft negentig dagen langer in voorarrest zitten. De drugs, die in grote boodschappentassen in de achterbak lag, had een straatwaarde van rond de 9,5 miljoen euro.

Lees hier meer: 120 kilo crystal meth in auto: Tilburger (33) blijft langer vastzitten

14.00

Brandweer uitgerukt om mogelijke gaslekkage

De brandweer in Eindhoven rukte woensdagmiddag uit naar de Sint Lambertusstraat vanwege een mogelijk gaslek. Na metingen bleek van een gaslek geen sprake, maar werd duidelijk dat tijdens graafwerkzaamheden een vermoedelijke stroomkabel was geraakt. Dit zorgde voor een knal en er kwam rook uit het gegraven gat. Netbeheerder Enexis repareert de stroomkabel.

Foto: Arno van der linden/SQ Vision.
Foto: Arno van der linden/SQ Vision.
11.00

Bestuurder met bijzondere uitlaat loopt tegen de lamp

De Verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant viel gisteren in Oud Gastel een wel heel bijzondere auto op: de uitlaat van het voertuig zat niet onder het voertuig, maar stak via de motorkap omhoog. Uit een geluidsmeting bleek dat de uitlaat 120 decibel produceert, terwijl maximaal 88 decibel is toegestaan.

Het hebben van een uitlaat onder de motorkap is niet toegestaan, meldt de politie op Instagram. Zo zou een fietser of voetganger bij een ongeluk meer letsel kunnen oplopen. Tegen de eigenaar van de auto is een proces verbaal opgemaakt.

Foto: verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
Foto: verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
Foto: verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
Foto: verkeerspolitie Zeeland-West-Brabant.
09.40

Vaten met aceton gedumpt

Aan de Raamschoorseweg in Breda zijn tientallen vaten met aceton in een sloot en bosjes gevonden. Het zou om ongeveer 60 blauwe vaatjes en diverse vuilniszakken gaan. In de bosjes aan de Raamschoorseweg worden vaker dumpingen gedaan. De gemeente is ingeschakeld en is onderweg om de vaten met het oplosmiddel op te ruimen.

Foto: Perry Roovbers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovbers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovbers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovbers/SQ Vision.
09.20

Auto wordt geraakt door truck en komt achterstevoren op A4 terecht

Een auto is woensdagochtend op een afrit van de A4 met een vrachtwagen gebotst. Door de botsing kwam de auto achterstevoren tot stilstand.

Na het ongeluk, rond 07.40 uur, werd een deel van de A4 richting het noorden afgesloten. Tussen het knooppunt Markiezaat en de afslag Bergen op Zoom-Zuid stond een file, waarvan de vertraging in de spits opliep tot 45 minuten. De beschadigde auto is door een bergwagen geladen. Inmiddels is de weg weer vrij.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
06.20

Extra files door start meivakantie, erg druk in Brabant

ANWB Verkeersinformatie verwacht op donderdag 25 en vrijdag 26 april extra drukke avondspitsen. Voor velen begint dan de meivakantie. De extra drukte ontstaat door een mix van woon-werkverkeer en vakantieverkeer. Hierdoor loopt het in ons land vooral vast op de wegen richting recreatiegebieden.

Volgens de ANWB Verkeersinformatie wordt het onder meer erg druk in Brabant.

21.04

Dode in woning Roosendaal

In een huis aan de Hoogstraat in Roosendaal heeft de politie dinsdagavond een dode gevonden. Dat gebeurde rond tien voor acht. Een man, die in de woning aanwezig was, is aangehouden. Hij belde zelf de politie.

foto: Perry Roovers/SQ Vision.
foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.11

Meerdere auto's geramd tijdens wilde politieachtervolging in Geldrop

Bij een wilde politieachtervolging in Geldrop zijn dinsdagmiddag rond kwart voor vijf een politieauto en vijf auto's beschadigd. De politie gaf bij de stoplichten aan de Johan Peijnenburgweg een automobilist een stopteken nadat hij door rood reed. De man ging er daarna vandoor in zijn auto.

Eén van de beschadigde auto's. Foto: SQ Vision,
Eén van de beschadigde auto's. Foto: SQ Vision,

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!