PSV wordt mogelijk kampioen op de A50: 'Als het maar snel gebeurt'

24 april om 15:25 • Aangepast 15 mei om 02:00
nl
Donderdag kan de grote dag worden voor PSV. Het kampioenschap lonkt al weken, maar donderdag kunnen de Eindhovenaren definitief kampioen worden. Trainer Peter Bosz heeft zelf nog weinig last van kampioenskriebels, maar merkt dat zijn spelersgroep steeds enthousiaster wordt. Wanneer het kampioenschap daadwerkelijk zover is, maakt voor de trainer niks uit.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Als PSV donderdag kampioen wordt, zal dat gebeuren in de bus van Heerenveen naar Eindhoven. Want PSV speelt eerder dan Feyenoord en is bij winst afhankelijk van wat de Rotterdammers doen bij Go Ahead Eagles. Laat Feyenoord punten liggen en wint PSV, dan is de titel binnen.

Wint Feyenoord ook, dan wordt het kampioenschap een week later op zondagmiddag thuis tegen Sparta een feit. Voor veel supporters is dat moment veel mooier. “Maar ik wil gewoon zo snel mogelijk kampioen worden”, vertelt Bosz een dag voor de mogelijke kampioenswedstrijd. “Als dat op de A50 gebeurt dan is dat zo.”

"Brabanders maken er toch wel een goed feestje van."

En dus heeft de oefenmeester niet per se een voorkeur om in eigen huis kampioen te worden. “Dat feestje komt er toch wel. Ik ben geen Brabander maar ik weet dat de Brabanders er toch wel een goed feestje van maken. Dan maakt het niet uit of dat morgen of volgende week is.”

De kampioenskriebels ontbreken nog wel bij de trainer. “Waarschijnlijk omdat we het niet volledig in eigen hand hebben morgen.” Maar bij zijn spelersgroep merkt hij toch dat er wat aanstaande is.

“Het is deze week op de trainingen allemaal wat luidruchtiger. Normaal gesproken luisteren ze wel na één keer maar nu moet ‘papa’ toch drie keer roepen. Het is net een groep kinderen.”

"Dest is er kapot van."

Overigens was er deze week niet alleen maar vrolijkheid bij de club. Sergino Dest raakte op de training ernstig geblesseerd en lijkt dit kalenderjaar niet meer in actie te komen. “Hij kwam het vertellen met de dokter. Toen viel er doodse stilte bij de spelersgroep. Het is echt verschrikkelijk voor die jongen. Hij is er kapot van.” Overigens wil PSV ondanks zijn blessure graag door met de linksback en bekijkt het de mogelijkheden om de optie tot koop te lichten.

In Heerenveen keren donderdag Ricardo Pepi en Ismael Saibari wel terug bij de groep. Zij mogen er aan gaan bijdragen dat PSV mogelijk morgen al kampioen gaat worden. Rond de klok van 22.45 uur zullen we het weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!