Erfstuk gaat onbedoeld naar kringloopwinkel: 'Had 'm al toen ik klein was'

24 april om 19:14 • Aangepast 15 mei om 02:01
nl
Blijdschap en vooral opluchting bij Rens Kuijten en zijn vrouw Henny uit Nuenen. Een vaas van Delfts blauw, die zijn zoon per abuis weggaf aan de kringloopwinkel, is weer terecht. Het erfstuk staat nu weer veilig naast een Mariabeeldje te pronken op de kast van het echtpaar.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Daarmee is de zoektocht ten einde. Die startte een week geleden, toen Rens en Henny op bezoek gingen bij zoon Hans. Die had de dertig centimeter hoge vaas, versierd met bloemenpatroon, een paar jaar geleden gekregen van zijn ouders.

Maar toen hij zijn huis opnieuw inrichtte, had hij het porselein niet meer nodig en bracht hij het zonder overleg met vader of moeder naar Het Goed. Een kleine schok, vertelt Rens. "Die vaas was een erfstuk en is nog van zijn oma geweest. We hadden hem al toen ik nog klein was."

En dus werd direct bij de kringloopwinkel gecheckt of de vaas nog teruggehaald kon worden. Slecht nieuws: die bleek inmiddels al verkocht. En de koper? Die was onbekend.

"Voorlopig gaat 'ie niet meer naar de kinderen."

Reden genoeg om een oproep te doen. "Vervolgens kregen we een bericht van een vrouw, die zei dat ze hem in haar bezit had." En in de tussentijd blijkt de vaas nóg een bestemming te hebben gehad. "Die mevrouw had hem een week geleden op Marktplaats gekocht, bij iemand die hem daarvoor al bij de kringloopwinkel had gevonden."

De vrouw wilde de vaas voor een paar tientjes terug verkopen. En zo geschiedde: "Dinsdag werd de vaas, goed ingepakt, bezorgd. Hij staat nu op de kast, we gaan er bloemen in zetten", zegt Rens. "Eind goed, al goed. En voorlopig gaat 'ie niet meer naar de kinderen."

De vaas staat nu veilig op de kast (privéfoto).
De vaas staat nu veilig op de kast (privéfoto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!