Monsterzege op Heerenveen maakt PSV nog geen kampioen

25 april om 20:50 • Aangepast 15 mei om 02:01
nl
PSV heeft donderdagavond gedaan wat het moest doen. In Friesland won het met ruime cijfers van SC Heerenveen (0-8). De Eindhovenaren moesten na de wedstrijd afwachten wat Feyenoord zou gaan doen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Omdat de Rotterdammers met 1-3 wonnen, wacht het kampioensfeest tot in ieder geval volgende week zondag.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

PSV speelde donderdagavond de mogelijke kampioenswedstrijd als een ware kampioen. Dat het officiële kampioenschap alleen nog van puntenverlies van Feyenoord af zou hangen, was na 11 minuten al duidelijk.

PSV begon stormachtig en stond na 11 minuten al op een 3-0 voorsprong. Dankzij doelpunten van Guus Til en Malik Tillman (2x) was er geen twijfel meer over of de Eindhovense club zou gaan winnen in Friesland.

Applaus van thuispubliek
Jarenlang heeft PSV de grootst mogelijk moeite gehad met SC Heerenveen. De Friese club is een ware angstgegner, maar daar was donderdagavond niks van te merken. PSV liet nog maar eens zien waarom het kampioen gaat worden en vooral met zoveel overmacht.

Voor rust liep de formatie van trainer Peter Bosz al uit naar 5-0 via goals van nogmaals Til en Joey Veerman. Laatstgenoemde kreeg zelfs applaus van het thuispubliek in Friesland toen hij de vijfde treffer maakte en daarmee ook het honderdste competitiedoelpunt. De fans van Heerenveen konden dat wel waarderen gezien Veermans verleden in Friesland. Dat supporters van de tegenstander klappen voor PSV is niet eens heel gek. Het was fenomenaal wat PSV donderdagavond liet zien en dat geldt eigenlijk al heel het seizoen.

Ogen gericht op Deventer
In de tweede helft werd het 6-0 via een geweldige pegel van Johan Bakayoko. En twintig minuten voor tijd mocht topscorer Luuk de Jong zijn doelpuntje meepikken. Daarmee was de pret nog niet voorbij, want invaller Patrick van Aanholt maakte nog een achtste Eindhovense treffer. Bij 8-0 bleef het, waarna het grote wachten op de uitslag bij Feyenoord kon beginnen.

Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij als PSV kampioen wordt

PSV heeft op zondag 5 mei de eerstvolgende mogelijkheid om kampioen te worden. Eén punt is al genoeg om de schaal naar Eindhoven te halen. Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij. We volgen het kampioensfeest live via de app, website, Facebook en op televisie (Ziggo-kanaal 30, KPN-kanaal 507). Ook de huldiging, daags na de wedstrijd, wordt live bij Omroep Brabant uitgezonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!