Video

Felle brand in huis na explosie: bewoonster zwaargewond, voorpui op straat

27 april om 00:27 • Aangepast 17 mei om 02:03
nl
Bij een uitslaande brand in een rijtjeshuis aan het Langenhof in Oosterhout is vrijdagavond rond halftwaalf de bewoonster zwaargewond geraakt. Ze is met zware brandwonden naar een brandwondencentrum gebracht. De brand ontstond na een zware explosie. Rond kwart voor twee 's nachts werd het sein brand meester gegeven.

Door de explosie belandde de voorpui van het huis op straat. "Er wordt gedacht aan een gasexplosie, zwaar vuurwerk of een combinatie", meldde de Veiligheidsregio. "Er is geen aanleiding om te denken dat het hier om een aanslag gaat." De politie kon zaterdagochtend ook nog geen uitsluitsel geven over hoe de brand is ontstaan.

Uit voorzorg werden de bewoners van negen huizen geëvacueerd. Zij werden opgevangen door buren. Bewoners van vijf van de negen huizen mochten kort voor twee uur ‘s nachts hun huis weer in. “De bewoners van vier huizen moesten voor de nacht helaas elders opgevangen worden”, liet de Veiligheidsregio weten.

Burgemeester Mark Buijs van Oosterhout ging in gesprek met de bewoners. Het Langenhof werd lange tijd afgesloten.

Brand
Door de explosie zijn zowel de voor- als de achterpui van het huis zwaar beschadigd. Rond kwart over een meldde de Veiligheidsregio dat de brand onder controle was, drie kwartier later werd het sein brand meester gegeven.

De brandweer rukte met veel materiaal uit om ervoor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan naar de andere huizen. De brandweer kwam naar het Langenhof met onder meer drie tankautospuiten, een hoogwerker en speciale voertuigen voor watertransport.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!