Video

Huis door explosie en brand verwoest: buren kunnen nog niet terug

28 april om 10:59 • Aangepast 5 mei om 11:00
nl
De politie heeft zondag sporenonderzoek gedaan bij het huis in Oosterhout dat vrijdagnacht door een explosie en een daaropvolgende brand werd verwoest. De bewoonster van het huis raakte gewond: ze werd met zware brandwonden naar het brandwondencentrum gebracht.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De woning is zondag dichtgetimmerd. Ook staan er sinds de middag twee beveiligers die een oogje in het zeil houden. Bewoners van vier naastgelegen huizen kunnen nog niet terug. Wel kunnen ze zondag spullen uit hun huis halen. Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners weer terug kunnen

Door de explosie belandde de pui van het huis op straat. "Er wordt gedacht aan een gasexplosie, zwaar vuurwerk of een combinatie", meldde de Veiligheidsregio vrijdagnacht al. "Er is geen aanleiding om te denken dat het hier om een aanslag gaat." De politie kon zaterdag ook nog geen uitsluitsel geven over hoe de brand is ontstaan.

Uit voorzorg werden de bewoners van negen huizen geëvacueerd. Zij werden opgevangen door buren. Volgens buren zou de vrouw al 3,5 jaar lang overlast veroorzaken. “Daar is een heel boekwerk van”, zei een buurman zaterdag tegenover Omroep Brabant. “Ze heeft veel problemen." Volgens hem waren er overdag al de hele dag boa’s bij het huis geweest.

Op deze beelden is te zien hoe groot de ravage is:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!