Meeste schoenenwinkels van Sacha gaan dicht, bedrijf gaat online verder

30 april om 12:26 • Aangepast 8 mei om 02:03
nl
Schoenenzaak Sacha, met het hoofdkantoor in Den Bosch, verdwijnt bijna helemaal uit de winkelstraten. Het bedrijf gaat zich richten op het verkopen van schoenen via internet. Dat meldt Hart van Nederland dinsdag.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Het besluit komt na het faillissement van de Belgische tak van Sacha. De winkelketen houdt in de toekomst nog maar enkele van de 32 Nederlandse fysieke schoenenzaken open. Welke dat zijn, wil de directie tegen Hart van Nederland niet zeggen.

Het bedrijf zegt dat het duurder is geworden om fysieke winkels open te houden. Dat verdienmodel zou volgens een woordvoerder van moederbedrijf Termeer Groep onder druk staan. De 180 medewerkers hoeven niet bang te zijn om hun baan te verliezen, stelt Termeer Groep. Zij zouden voor de andere merken binnen het moederbedrijf, Manfield en Sissy-Boy, aan het werk kunnen.

Sacha heeft het hoofdkantoor in Den Bosch en het distributiecentrum staat in Tilburg. In totaal heeft de winkelketen 46 winkels verspreid over Nederland, België en Luxemburg. De Brabantse filialen liggen in Den Bosch, Eindhoven Breda en Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!