Hans van Breukelen deelt schaal uit bij kampioenschap PSV: 'Een eer'

30 april om 13:15 • Aangepast 17 mei om 02:02
nl
Wanneer PSV zondag op eigen veld de landstitel verovert zal de bijbehorende trofee, de beroemde schaal, worden uitgereikt door Hans van Breukelen. De voormalig doelman en 73-voudig international noemt het op de website van de Eindhovense club 'een eer' dat hij een rol speelt bij de festiviteiten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen", aldus Van Breukelen.

De doelman werd met PSV zes keer kampioen van Nederland, won drie keer de KNVB-beker en veroverde in 1988 na een strafschoppenserie tegen Benfica ook de Europa Cup 1, de voorloper van de Champions League. Na zijn actieve loopbaan was hij twee periodes lid van de raad van commissarissen.

PSV wordt zondag voor de 25e keer kampioen als het minimaal een punt pakt tegen Sparta Rotterdam.

Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij als PSV kampioen wordt

PSV heeft zondag 5 mei de mogelijkheid om kampioen te worden. Eén punt is al genoeg om de schaal naar Eindhoven te halen. Bij Omroep Brabant zit je op de eerste rij. We volgen het kampioensfeest live via de app, website, Facebook en op televisie (Ziggo-kanaal 30, KPN-kanaal 507). Ook de huldiging, daags na de wedstrijd, wordt live bij Omroep Brabant uitgezonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!