Speelpark gesloten na misdragingen van ouders, medewerkers zitten thuis

3 mei om 14:00 • Aangepast 18 mei om 02:02
nl
Speelpark de Splinter in Eindhoven heeft zijn poorten gesloten. Net nu het keimooi weer is geweest, is de pret een beetje bedorven. Het was te druk. Te warm. Grimmig, zelfs. Dus zitten de vrijwilligers geschrokken thuis en is het park op zoek naar een oplossing.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Natuurlijk wil je met mooi weer lekker met de kinderen op pad. Dus als er dan een gratis speelpark om de hoek zit, is één en één twee. 3000 bezoekers passen er in Speelpark de Splinter, op een goeie dag. "Maar daar zaten we woensdag rond een uur of twaalf al overheen", vertelt medewerker Monique Staps.

Dat was in tegenstelling tot andere jaren. Sterker nog: het zwembad was nog niet eens open. "Dus we waren wel verrast", vertelt ze verder. "We gingen maar controleren aan de deur. Elke keer als er iemand naar buiten ging, mochten er andere mensen weer naar binnen." En dat hield het personeel een tijdje vol.

Tot de spanning opliep. De hitte begon te drukken en er kwamen steeds meer mensen bij, er ontstonden discussies, ouders werden ongeduldig en begrepen niet waarom het zo lang duurde. "Het voelde niet meer veilig. De sfeer werd zelfs een beetje grimmig."

"Onze mensen waren echt geschokt."

Dat uitte zich in geruzie en ongegeneerde brutaliteit. "In het park mag normaal niet gerookt worden, maar nu deden mensen dat opeens wel. Je weet hoe dat gaat, uit irritatie", noemt Monique als voorbeeld. "Onze mensen waren echt geschokt."

Nu zit het personeel, dat grotendeels uit vrijwilligers bestaat, geschrokken thuis. Het park is dicht, omdat ze niet nog een keer hetzelfde liedje aan de poort willen. "Het is niet verantwoord om nu open te gaan. Zelfs de mensen die erbij waren, zeiden dat het niet meer leuk was."

"Dus bekijken we het van dag tot dag. We zijn een beetje aan het zoeken naar een oplossing en in gesprek met de gemeente", legt ze uit. Een optie is om op voorhand een aantal tickets te verloten, bijvoorbeeld via Facebook. Zo komt iedereen keurig aan de beurt. "Het moet natuurlijk wel leuk blijven. En gratis, natuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!