Liveblog

112-nieuws: treinen Oss en Den Bosch rijden weer • kortsluiting stadsbus

6 mei om 05:35 • Aangepast gisteren om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.13

Dit liveblog is gesloten

23.11

Meisje aangereden door bus ME

Een meisje is gewond geraakt nadat ze maandagavond rond half tien onder een bus van de mobiele eenheid (ME) terecht is gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Vestdijk in het centrum van Eindhoven na de huldiging van PSV.

Meisje komt onder bus van mobiele eenheid (ME) en raakt gewond

22.37

Politie zoekt doorgereden automobilist

Wachten op privacy instellingen...
20.03

Botsing in Deurne

Op de Suezlaan in Deurne zijn vanavond twee auto’s met elkaar op een kruising in botsing gekomen. Een auto raakte eerst de andere auto, toen een boom en kwam vervolgens in een sloot terecht. Alle inzittenden zijn door ambulance personeel onderzocht en konden ongedeerd verder. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongelukt.

(foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
(foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
(foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
(foto: Harrie Grijseels/SQ Vision)
17.55

Kortsluiting in stadsbus

Een stadsbus heeft vanmiddag op de Dr. Batenburglaan in Breda last gehad van een kortsluiting in de bedrading. De chauffeuse van de bus zag haar spiegels uit zichzelf gaan bewegen en rook een smeulende lucht. Ze heeft de bus onmiddellijk stopgezet en de hulpdiensten ingeschakeld. De brandweer heeft alles nagekeken en ervoor gezorgd dat de bus veilig terug kon naar de remise.

(foto: Perry Roovers/SQ Vision).
(foto: Perry Roovers/SQ Vision).
(foto: Perry Roovers/SQ Vision).
(foto: Perry Roovers/SQ Vision).
17.53

Geen trein tussen Oss en 's-Hertogenbosch door aanrijding

Tussen Oss en 's-Hertogenbosch rijden er geen treinen door een aanrijding op het spoor. De NS verwacht dat er tot negen uur vanavond geen treinverkeer mogelijk is.

Door de aanrijding zijn er lange files in Oss.

Lange files in Oss door een aanrijding op het spoor (foto Gabor Heeres/SQ Vision).
Lange files in Oss door een aanrijding op het spoor (foto Gabor Heeres/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
17.23

Man valt meisje lastig op schoolplein in Breda

Een leerling van basisschool De Werft in Breda aan de Raaimoeren in Breda is vanmiddag lastiggevallen door een onbekende man. De school heeft daarom een waarschuwingsbrief aan ouders en verzorgers van de leerlingen gestuurd. Die brief is in handen van Omroep Brabant. In april werd ook al een leerling van de school lastiggevallen, mogelijk door dezelfde dader.

Man valt meisje lastig op schoolplein, school waarschuwt ouders

17.07

Automobiliste op zijn kop

Op de Wilhelminasingel in Breda is een automobiliste met haar auto op zijn kop terecht gekomen. Een omstander haalde haar uit de auto. De vrouw was met haar voertuig tegen een andere auto gereden. Hoe dit is gebeurd, is nog niet duidelijk. De vrouw die op de kop terecht kwam, is behandeld in de ambulance. De bestuurster van de andere auto kwam met de schrik vrij.

(foto: Perry Roovers).
(foto: Perry Roovers).
16.19

Brommer botst op auto

Een 21-jarige man bromfietser uit Kaatsheuvel is vanochtend rond half zeven gewond geraakt na een botsing met een auto. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding, maar vermoedt dat de man onderuit is gegaan met zijn brommer en vervolgens in botsing is gekomen met een automobilist, een 54-jarige man. Hij belde direct 112 om hulp in te schakelen voor het slachtoffer. De automobilist, ook uit Kaatsheuvel, bleek niet onder invloed. De traumaheli kwam ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het gewonde slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

12.55

Vrachtwagen gekanteld bij A16

Op de snelweg A16 van Rotterdam naar Breda is een vrachtauto met laminaat gekanteld. Het gebeurde op de verbindingsweg tussen de A16 en de A59 van knooppunt Zonzeel. Door het ongeval is die afslag dicht. Dat zorgt voor enige vertraging op de A16. Weggebruikers kunnen omrijden via Breda door de A16, A58 en A27 te volgen. Rijkswaterstaat verwacht dat het werk op de plek van het ongeval tot half vier gaat duren. Het beschadigde asfalt moet worden hersteld.

UPDATE: Rijkswaterstaat meldt rond kwart over drie dat het weghalen van de vrachtauto langer gaat duren dan verwacht. Het laminaat moet eerst worden weggehaald, omdat de vrachtwagen anders weer omvalt. De verwacht is nu dat de afslag weer rond acht uur vanavond open gaat.

Vrachtwagen met laminaat kantelt op A16, afslag bij Zonzeel nog uren dicht

De vrachtwagen kwam op zijn kant te liggen (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
De vrachtwagen kwam op zijn kant te liggen (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
De cabine van de vrachtauto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
De cabine van de vrachtauto raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).
12.15

Vrouw die op auto botste had gedronken

De vrouw die gisteren achterop een andere automobilist reed op de A67 tussen Veldhoven en Eersel, had alcohol gedronken. Dat zegt een woordvoerder van de politie. Door de botsing belandde de andere bestuurder in een sloot naast de snelweg. De vrouw zelf kwam na een slingerpartij met haar eigen auto in de berm van de A67. Niemand raakte gewond.

Lees hier alles over de botsing

12.00

Kapotte vrachtauto zorgt voor file

Een gestrande vrachtwagen op de A58 bij Moergestel zorgt rond de middag voor vertraging voor het verkeer in de richting van Tilburg. Een rijstrook is dicht geweest. De file was om 12.00 uur zo'n half uur. Mensen kunnen omrijden via Eindhoven door de A2 en A65 of N65 te volgen.

De kapotte vrachtauto op de A58 (foto: Rijkswaterstaat).
De kapotte vrachtauto op de A58 (foto: Rijkswaterstaat).
10.46

Traumahelikopter en ambulances naar bedrijf

Bij een distributiecentrum op de Vorstengrafdonk in Oss is veel ambulancepersoneel aanwezig. Er is iemand naar de ambulance gebracht. Mogelijk is nog iemand gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. Er kwam ook een traumahelikopter naar het bedrijf. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

De traumahelikopter landde bij het bedrijf (foto: SQ Vision/Gabor Heeres).
De traumahelikopter landde bij het bedrijf (foto: SQ Vision/Gabor Heeres).
10.15

Caravan brandt uit, vuur mogelijk aangestoken

Een caravan in Breda is afgelopen nacht uitgebrand. Volgens nieuwssite Breda Vandaag gebeurde dat op de Roeselarestraat. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar de caravan ging verloren. Omdat de caravan dicht bij een appartementencomplex stond, werd er even gedacht aan de ontruiming van het gebouw. Dat bleek niet nodig. De politie is een onderzoek gestart en denkt dat de brand aangestoken kan zijn.

De uitgebrande caravan stond vlakbij een appartementencomplex (foto: Politie Markdal).
De uitgebrande caravan stond vlakbij een appartementencomplex (foto: Politie Markdal).
09.50

Snelheidsduivel in Veldhoven

Bij een snelheidscontrole van de politie in in de straat Sondervick in Veldhoven heeft zondag een bestuurder 61 kilometer per uur te hard gereden. Op de weg mag 50 worden gereden, maar de bestuurder scheurde er met 111 overheen. Hij reed daarmee het hardst van alle 152 snelheidsovertreders. Op De Run 5300 in Veldhoven controleerde de politie ook op snelheid. Daar bleef de hoogst gemeten snelheid met 75 kilometer per uur beperkter. 47 mensen reden daar te hard. In Waarle werd op dezelfde dag ook op snelheid gecontroleerd. Op de Juliana de Lannoystraat overschreden 119 bestuurders de maximale snelheid.

09.25

Bakwagen komt vast te zitten

Een chauffeur van een kleine vrachtauto dacht vanochtend op de Munnikenhof in Terheijden onder een brug door te rijden, maar zijn bak bleek te hoog. Hierdoor reed hij zich vast onder het viaduct. De bovenkant van zijn bakwagen is door de klap verloren gegaan. Hoe de chauffeur er zelf aan toe is, is niet duidelijk. Zijn bakwagen is weggesleept door een bergingsbedrijf.

De bovenkant van de bakwagen ging verloren (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
De bovenkant van de bakwagen ging verloren (foto: SQ Vision/Tom van der Put).
05.33

Kapotte vrachtwagen op afrit

Op de A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel was vanochtend vroeg een tijd lang de afrit Waspik afgesloten. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Verkeer dat richting Waspik wil rijden, kreeg tot zeven uur het advies de afrit Sprang-Capelle-West (36) te nemen.

23.33

Auto botst op boom in Odiliapeel

Een automobilist is gisteravond laat zwaargewond geraakt op de Middenpeelweg in Odiliapeel. De bestuurder botste met zijn auto op een boom naast de weg. De brandweer moest het slachtoffer uit de auto bevrijden. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De trauma-arts ging mee in de ambulance. Ook de politie reed mee naar het ziekenhuis. Hoe de botsing kon plaatsvinden, wordt onderzocht.

Hoe het mis kon gaan op de Middenpeelweg bij Zeeland wordt onderzocht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).
Hoe het mis kon gaan op de Middenpeelweg bij Zeeland wordt onderzocht (foto: Kevin Kanters/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!