Video

Laatste wens kwam uit voor deze ongeneeslijk zieke PSV-fans

6 mei om 21:33 • Aangepast maandag om 19:20
nl
Dankzij de stichting Ambulance Wens en de stichting Wens Ambulance Brabant konden drie ongeneeslijk zieke PSV-fans de huldiging maandag toch live meemaken. "Dit is de meest geweldige dag van mijn leven", aldus Twan Vermeulen uit Gemert, die al veertien jaar een seizoenkaart heeft.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Een jongensdroom. Vermeulen herhaalt het woord meerdere keren. Hij heeft longkanker en bijnierkanker en heeft nog maar een half jaar tot een jaar te leven. Dolgelukkig is hij dan ook dat hij het kampioenschap van PSV nog kon meemaken.

"Ik ben supporter in hart en nieren. Zonder PSV is er geen leven voor mij. Mijn vrouw had eerder al kaartjes in een VIP-box geregeld bij de wedstrijd van PSV tegen Twente. En nu dit nog. Geweldig", zegt Vermeulen.

De fans liggen alledrie op een bed. Nu nog even aan de zijkant, maar bij de huldiging krijgen ze een ereplaatsje vooraan zodat ze alles goed kunnen zien.

"Het is prachtig om hier samen met mijn vader te staan"

Djordy van Veen uit Eindhoven begeleidt zijn vader Guus, die niet meer kan praten. "De kanker in zijn keel is eerst weggehaald maar teruggekomen en nu uitgezaaid door zijn hele lichaam. Hij heeft nog maar een paar weken te leven", zegt zijn zoon. "Het is prachtig om hier samen met mijn vader te staan. Dat maakt mij trots en ik denk hem ook."

Ook Remon de Roo (48) is ongeneeslijk ziek. Hij krijgt kippenvel van de sfeer op het Stadhuisplein en dan moeten de spelers nog komen. Hij blikt terug op de wedstrijd van zondag. "Eerst achterstaan, dan gelijk, dan 2-1 voor, dan weer gelijk en dan de twee goals. Echt een climax."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!