Video

PSV-fan Doortje (104) wilde op het Stadhuisplein het kampioenschap vieren

7 mei om 08:09 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
Ze is dan wel 104 jaar oud, maar Doortje Rave-Buitink was maar wat graag bij de huldiging van PSV geweest, maandag op het Stadhuisplein in Eindhoven. Maar haar gezondheid gaat de laatste jaren wat achteruit. Vieren deed ze het landskampioenschap van de Eindhovense voetbalclub echter wel. Thuis in het Gelderse Aalten, voor de tv. Buiten wapperden PSV-vlaggetjes aan haar balkon.
Profielfoto van Omroep GelderlandProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door
Omroep Gelderland & Peter de Bekker

"Ik wist dat dit kampioenschap er aan zat te komen", vertelt Doortje terwijl op televisie de beelden te zien zijn van het feest in Eindhoven. De platte kar met de voetballers van PSV zag ze, toegezongen door Guus Meeuwis, door de stad trekken op weg naar het Stadhuisplein om gehuldigd te worden.

"Ik vind het echt leuk, al dat gedoe eromheen", lacht Doortje. "Ze hebben het ook verdiend, vind ik. De wedstrijden die ik gezien heb, waren altijd uitstekend. Ze hebben veel gewonnen."

Doortje keek thuis naar de huldiging:

De liefde voor PSV ontstond een paar jaar geleden, toen ze vanwege haar honderdste verjaardag werd meegenomen naar een wedstrijd van de Eindhovense voetbalclub. "Dat was een heel spannende wedstrijd", herinnert ze zich. "Die begon trouwens pas om negen uur 's avonds. Dat is voor mij wel een beetje laat. Maar toen zei mijn kleinzoon: als u de wedstrijd thuis op tv kijkt, begint 'ie ook pas om negen uur. Tja, dat is ook zo. Dus zijn we geweest en het was geweldig!"

Toen kocht ze ook de PSV-vlaggen die nu aan haar balkon hangen. In juli hoopt Doortje 105 jaar oud te worden. "De laatste jaren ben ik niet meer zo als toen ik 100 jaar oud was. Toen was ik nog piekfijn in orde. Maar ik wil nog best 105 worden. Ja hoor, dat wil ik nog wel."

Ondanks haar hoge leeftijd hoopt ze binnenkort nog een keer naar een wedstrijd van PSV te gaan. "Misschien ga ik er in september nog een keertje heen, met de familie."

DIT VIND JE VAST OOK BOEIEND:

Zo genoot een uitpuilend Eindhoven van het kampioenschap van PSV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!