Video

Tiener overleden na steekpartij, verdachte (20) is bekende van slachtoffer

8 mei om 11:25 • Aangepast 22 mei om 02:04
nl
De 16-jarige jongen die dinsdagnacht zwaargewond raakte bij een steekpartij in Helmond, is woensdagochtend in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Een 20-jarige Helmonder is inmiddels aangehouden. Het gaat om een bekende van het slachtoffer. De steekpartij vond plaats aan De Watermolenwal.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Rond middernacht kreeg de politie de melding van de steekpartij. Agenten vonden de jongen vervolgens zwaargewond op het nabijgelegen Piet Blomplein. Gezien de ernst van de situatie, werd de tiener ter plekke al geopereerd. Een agent reed naar een ziekenhuis in de buurt om extra zakken bloed te halen.

Kort daarop werd de jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht, onder begeleiding van een trauma-arts. Daar is hij uiteindelijk aan zijn verwondingen bezweken.

Verdachte is bekende
De politie is direct een onderzoek gestart. Een 20-jarige man stond vlak bij het slachtoffer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, is aangehouden en wordt woensdag verhoord.

De politie meldt dat het slachtoffer en de verdachte bekenden zijn van elkaar. "We houden er sterk rekening mee dat een ruzie voorafging aan het steekincident."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!