Video

Joost Klein gediskwalificeerd, megafan Mae is woedend: 'Ga niet kijken'

11 mei om 13:56 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
"Ik ben helemaal in shock. Ik snap niet hoe dit kan", reageert Mae Liewes uit Eindhoven op het nieuws dat haar idool gediskwalificeerd is voor het Eurovisie Songfestival. De negentienjarige megafan was al met de trein onderweg naar Leeuwarden in de hoop daar de finale - met Joost Klein - op grote schermen te kunnen volgen. "Ik ga zeker niet meer kijken", zegt ze vastberaden.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

Met een diepe zucht neemt Mae zaterdag de telefoon op vanuit de trein onderweg naar de Friese hoofdstad. Wat een geweldige dag had moeten worden, verandert in een klap in een nachtmerrie voor haar als blijkt dat de zanger van organisator EBU niet meer mee mag doen aan het Songfestival in het Zweedse Malmö.

De organisatie wacht het onderzoek af naar een klacht die tegen Klein is ingediend voor bedreiging van een vrouwelijke tv-medewerker. Mae kan zich niet voorstellen dat haar idool zomaar de fout in zou gaan. "Er moet iets gebeurd zijn waardoor Joost iets gezegd heeft. Waarom zou hij daar zo onvoorzichtig mee zijn als dit zijn grote droom is?"

"Zijn grote droom wordt zomaar afgenomen."

Juist daarom vindt ze het zo zuur voor Klein. "Dit was altijd al zijn grote droom. Hij wilde dit voor zijn overleden ouders doen. Dan sta je daar eindelijk en dan wordt die droom je een paar uur voor de finale afgenomen", zegt Mae teleurgesteld.

Wat haar vooral stoort, is dat ze nog steeds niet weet waarvoor Klein gediskwalificeerd is. "We weten nog helemaal niet wat er gebeurd is." De organisatie spreekt van een zerotolerancebeleid rondom ongewenst gedrag, maar dat vindt Mae oneerlijk. "Waarom zou je Israël dan wel laten meedoen?"

Mae zit ook in de Brabantse versie 'Bra Bra Brabant', waarmee Omroep Brabant Joost Klein afgelopen week succes wenste:

Mae is met haar vriendinnen in de trein constant de laatste berichtgeving over het Songfestival aan het bekijken. "Dat is best wel vermoeiend en stressvol, maar we blijven hem hoe dan ook steunen."

Dat doet ze onder andere door niet meer te gaan kijken naar de show van vanavond. Toch vervolgt ze haar weg naar Leeuwarden. "Dat we zo lang in de trein hebben gezeten is zuur, maar er komen vrienden van Joost optreden. Om hem te steunen, gaan we daar naar kijken. Daarna gaan we iets anders doen. Ik ga zeker niet meer kijken."

"Een verhaal heeft altijd twee kanten en het is oneerlijk om nu één kant te kiezen."

De organisatie van de Europaparty nodigde Klein uit om zaterdagavond te komen optreden in Leeuwarden. Rond halfvijf 's middags liet de organisatie weten dat dat niet ging gebeuren.

Mae hoopt wel dat er snel meer duidelijkheid komt over de reden van de diskwalificatie. "Ik zou het wel netjes vinden als ze nog met een verklaring komen waarom hij is gediskwalificeerd. Nu zit iedereen met vragen. Een verhaal heeft altijd twee kanten en het is oneerlijk om nu één kant te kiezen."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Mega-fan Joost Klein vreest dat het feest niet doorgaat: 'Dan kijk ik niet'

Bra Bra Brabant: met deze ode wensen we Joost succes op het Songfestival

Eens

0 stemmen

Oneens

0 stemmen

Wat vind jij? Praat mee!

Reactie *Naam *E-mailadres *Woonplaats *

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.