Deze superfans van Willem II kunnen hun geluk niet op vandaag

12 mei om 13:41 • Aangepast 22 mei om 02:05
nl
De tricolores zijn kampioen en dat gaat Tilburg zondag weten ook. De hele stad staat in het teken van Willem II, met als klap op de vuurpijl de huldiging van de kampioensploeg op de Heuvel in de binnenstad. Superfans van de ploeg kunnen amper geloven dat de ploeg eindelijk terugkeert in de Eredivisie. Zo leefden zij naar dit moment toe.

Het walhalla van John (57)
Op de tweede verdieping van Johns huis in Tilburg-West is het een waar Willem II-walhalla. Van Willem II-wedstrijdballen tot aan Willem II-tafels: John etaleert zo'n beetje alles wat hij van Willem II kan vinden. Met name in zijn 'mancave'. “De kinderen waren net het huis uit. Ik had daardoor een grote kamer van 20 vierkante meter over. Destijds mochten we geen wedstrijden bezoeken en dat vond ik eigenlijk niet zo fijn.”

En dus begon John de kamer in te richten met Willem II-‘spullekes’. “En dan ga je bij een opruiming kijken en koop je een wedstrijdshirt en een wedstrijdbal. Zo gaat dat maar door,” De promotiewedstrijd kon hij in het stadion van de spanning niet aan. “Ik heb geen moment stilgezeten en alleen maar lopen ijsberen.” Ook vrijdag stond hij weer trots in vak L. “Zo bijzonder dat ze het zo ver hebben kunnen schoppen. Ik ben heel trots.”

Een glimp van de kamer op de tweede verdieping (foto: John).
Een glimp van de kamer op de tweede verdieping (foto: John).

De trainer Mark van Iersel (52)
Superfan Mark van Iersel (52) heeft een opmerkelijk Willem II-verhaal. Hij was twee jaar lang jeugdtrainer bij de club, van 1997 tot 1998. Thuis op de bank zag hij hoe Michael de Leeuw vorige week het winnende doelpunt maakte, wat hem terugbracht naar de tijd dat hij De Leeuw onder zijn hoede had in het jeugdteam. “Ik zei tegen mijn vrouw, ik ga toch even snel het feestje bij het stadion meepakken.”

Voordat hij op zijn fiets sprong, stuurde Mark nog een appje maar De Leeuw om hem te laten weten hoe trots hij was, natuurlijk samen met een foto van het jeugdelftal van vroeger. “Van jongste naar oudste”, voegde hij eraan toe. “Hij heeft volgens mij een mooi feestje gehad, want hij reageerde om vier over vier”, vertelde de voormalige trainer met een glimlach. “Hij antwoordde: 'Heerlijk, op het juiste moment pieken.'”

Mark (links) met zijn team.
Mark (links) met zijn team.

De krassen van Naoufal (7)
De 7-jarige Naoufal, het zoontje van Joyce Timmermans, maakte het even geleden wel heel bont. Toen ze hem van school ophaalde met haar Twingo, ontving ze vreemde blikken. “Wat heb jij nou op je motorkap?” hoorde ze een van de moeders vragen. “En ik zag het meteen. Ik wist dat hij het was. Mijn zoontje tekent overal het logo van Willem II op.” Haar zevenjarige zoontje had eerder die dag een steen opgeraapt en daarmee het Willem II-logo op de auto van Joyce gekrast. Gelukkig kon de moeder erom lachen.

Naoufal toont trots zijn kunstwerk (foto: Joyce Timmermans).
Naoufal toont trots zijn kunstwerk (foto: Joyce Timmermans).

Dani (9) is trouw bij alle trainingen
De spelers van Willem II herkennen de jonge Dani inmiddels uit duizenden. Daar heeft hij dan ook hard voor gewerkt. Elke keer als de spelers zich klaarmaken voor de wedstrijd wil Dani erbij zijn op de training. En vaak gaat hij niet weg voordat hij de volgende vraag heeft gesteld: “Hebben jullie misschien nog spullen over voor mij?”

Twee jaar geleden mocht Dani voor het eerst, bij toeval, een wedstrijd in het stadion aan de Goirleseweg meemaken. De buurvrouw had een seizoenskaart over. Sindsdien is hij niet op het Tilburgse trainingsveld van de ploeg weg te slaan. “Hij zou het liefst op het terrein van Willem II wonen”, zegt zijn moeder.

Dani met keeper Joshua Smits.
Dani met keeper Joshua Smits.

Huldiging bij Omroep Brabant

Vanaf tien over half zes, na Brabant Nieuws, begint direct een extra uitzending met de huldiging. Ook op de website, radio, app en de Facebook-pagina van Omroep Brabant wordt de huldiging live uitgezonden.

De website en app staan eerder zondagmiddag al in het teken van de promotie van Willem II, onder meer met een liveblog. Daardoor hoef je niets van de aanloop naar de feestelijkheden te missen. Datzelfde geldt wanneer je afstemt op Omroep Brabant radio, waar ook de hele middag aandacht wordt besteed aan het feestje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!