Video

PSV speelt gelijk tegen Fortuna: geen legendarisch clubrecord

12 mei om 16:36 • Aangepast 22 mei om 02:03
nl
PSV heeft zondag nagelaten een mooi record te bemachtigen. In Sittard speelde de landskampioen met 1-1 gelijk. Daardoor kan de Eindhovense club niet meer de beste eredivisieploeg ooit worden. Inigo Cordoba bracht Fortuna Sittard op voorsprong. Jerdy Schouten redde nog een punt voor de Eindhovenaren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Bij sommige spelers zal er nog wat alcohol in de benen hebben gezeten, want PSV kwam niet goed voor de dag in Sittard. Ondanks dat de Eindhovenaren al kampioen zijn, stond er nog zeker wat op het spel tegen Fortuna Sittard. Als PSV de laatste twee wedstrijden van het seizoen zou winnen, dan zou het de beste eredivisieploeg ooit worden. Beter dan Ajax in het seizoen 1971/1972.

Na een klein halfuur ging het mis in de opbouw. Eerst verspeelde Malik Tillman, die deze week definitief werd overgenomen van Bayern München, de bal en ook Olivier Boscagli kon niet voorkomen dat Fortuna Sittard er snel uitkwam. Cordoba was het eindstation van de counter en zette de Limburgers op voorsprong.

Schouten kopt raak
De wedstrijd was in tegenstelling tot de meeste andere duels die PSV dit seizoen speelde niet bepaald aantrekkelijk. Toch kwam de Eindhovense club op gelijke hoogte. Schouten kopte raak uit een corner van de ingevallen Joey Veerman.

PSV probeerde nog door te drukken, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. Geen record dus: een smetje op een nog altijd waanzinnig goed seizoen. Volgende week sluit PSV het seizoen af tegen RKC Waalwijk, dat nog speelt om de Eredivisiestatus te behouden.

Het was voor PSV vooral de week van het kampioenschap:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!