'Titel is wereldwonder', blikt Willem II-directeur terug op bewogen seizoen

13 mei om 10:22 • Aangepast 22 mei om 02:02
nl
Hij stond aan het begin van het seizoen onder zware druk, maar Willem II-directeur Martin van Geel (63) bleef aan. Nu maanden later neemt hij met een trots gevoel afscheid van de kampioen. “Het was heel, heel, heel moeilijk en zelfs kantje boord. Maar ik loop nergens voor weg en nu ben ik dankbaar”, zegt hij.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Na tegenvallende resultaten werd trainer Reinier Robbemond al vroeg in het seizoen op straat gezet. Korte tijd later besloot technisch directeur Teun Jacobs de Tilburgse club te verlaten. Er was ook kritiek op algemeen directeur Martin van Geel, maar hij bleef aan. “Ik heb samen met een aantal mensen de verantwoordelijkheid genomen, maar makkelijk was het zeker niet. Snel hebben we Peter Maes aangesteld, want een trainer is de belangrijkste man binnen een club.”

Onder leiding van de Belgische trainer klom de club na een slechte start naar de koppositie en die werd niet meer uit handen gegeven. “Als iemand dat vooraf tegen me had gezegd, had ik dat niet geloofd. Deze ommekeer met uiteindelijk de titel is een wereldwonder. We hebben heel hard gewerkt binnen de club en dit is een droom die uitkomt.”

De titel werd zondag uitbundig gevierd in Tilburg:

Wachten op privacy instellingen...

In februari maakte Van Geel bekend aan het einde van dit seizoen te stoppen bij Willem II. “Naast de taken als algemeen directeur werd ik tevens technisch directeur en daarnaast ben ik stadiondirecteur. Een drukke portefeuille, eigenlijk kan dat niet. Op basis van ervaring en goede mensen om me heen is dat wel gelukt.”

"De club leeft als nooit tevoren."

“De club laat ik op een goede manier achter", gaat Van Geel verder. "Met Merijn Goris is er een geschikte nieuwe algemeen directeur. Op het gebied van bijvoorbeeld sponsoren en supporters ziet het er heel goed uit. De club leeft als nooit tevoren. Er is een goede basis om door te groeien. Ik laat deze club met een gelukkig gevoel achter.”

"Ik voel aan mezelf dat het genoeg is."

Een nieuwe job als directeur bij een profclub ziet hij niet meer zitten. “Ik heb 29 jaar met veel liefde en plezier gewerkt bij diverse clubs (Willem II, AZ, Ajax, Roda JC, Feyenoord en opnieuw Willem II). Dat waren hele intensieve jaren, ik voel nu aan mezelf dat het genoeg is. Een nieuwe baan in de voetballerij sluit ik zeker niet uit, maar niet meer als eindverantwoordelijke.”

Voordat hij weer aan werk denkt, wil Van Geel eerst genieten van het kampioenschap. “Het was voor mij de vierde keer dat ik op de Heuvel stond. Als 18-jarige jongen stond ik er voor het eerst toen we de titel pakten. Daarna volgden Europees voetbal en het behalen van de Champions League en nu deze titel. Het is zeker één van de hoogtepunten in mijn carrière.”

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Alles over de huldiging van Willem II

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!