'Onacceptabel', zegt NAC over gedrag teammanager: club waarschuwt Karelse

13 mei om 12:21 • Aangepast 22 mei om 02:03
nl
NAC Breda heeft John Karelse een officiële waarschuwing gegeven. De teammanager misdroeg zich afgelopen vrijdagavond na het duel met TOP Oss (1-1) in de catacomben van het Frans Heesen Stadion in Oss. Aanvoerder Cuco Martina moest zelfs ingrijpen om te voorkomen dat het verder uit de hand liep. NAC Breda noemt het gedrag van Karelse onacceptabel.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Karelse liet na de wedstrijd luidkeels tegenover twee journalisten weten het oneens te zijn met hun werk. De communicatieman van NAC Breda wilde de boel sussen, maar kreeg een flinke duw van de teammanager. Aanvoerder Cuco Martina zag het incident terwijl hij werd geïnterviewd door ESPN en moest in actie komen.

Excuses
NAC Breda geeft aan dat dit weekend met de betrokkenen is gesproken en dat ieder zijn kant van het verhaal heeft mogen vertellen. "John Karelse heeft spijt van hetgeen is voorgevallen en hij heeft alle betrokkenen zijn excuus aangeboden", schrijft de club op haar website.

"Voor NAC is dergelijk gedrag onacceptabel. Het past niet binnen de normen en waarden van de club, alsmede de omgangsnormen", zegt de club ook. De club heeft Karelse een officiële waarschuwing gegeven.

Bij de afdeling tuchtzaken betaald voetbal van de KNVB is niets bekend over het incident. Een woordvoerder laat verder weten dat er ook geen melding is binnengekomen: "Dat betekent dat er van ons uit niets kan worden gedaan."

Play-offs
NAC Breda neemt het maandagavond in de eerste ronde van de play-offs op tegen Roda JC, mét Karelse op de bank. Van veel vertrouwen bij de Bredanaars is geen sprake, aangezien de club met moeite het 'toetje' van de competitie bereikte.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Opstootje bij NAC, aanvoerder moet ingrijpen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!