Video

Fluffy na jaren terug bij baasje: 'Maar wie is die andere Fluffy dan?'

14 mei om 13:00 • Aangepast 24 mei om 02:04
nl
Deborah Wattel kon haar geluk niet op toen een medewerker van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal haar vorige week belde dat haar sinds 2018 vermiste kat Fluffy terecht was. Maar ze was ook verbaasd. Want wie is dan de kat die drie jaar geleden bij haar werd gebracht en die sprekend op Fluffy lijkt?
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van Omroep Zeeland
Geschreven door
Peter de Bekker & Omroep Zeeland

Deborah was ontroerd toen ze in 2021 een telefoontje kreeg van het dierenasiel in Zierikzee, met de boodschap dat de vermiste Fluffy gevonden was. De vrouw uit het Zeeuwse Goes haastte zich naar Schouwen-Duiveland om haar kat daar op te halen. De kat voldeed volledig aan de beschrijving: mooi zwart, pluizig en ook nog eens het opvallend korte staartje. De kat reageerde dolenthousiast op haar baasjes en sprong meteen op schoot bij Deborahs man.

"We dachten dat we de juiste kat hadden."

Er was wel iets merkwaardigs. Fluffy was gechipt, maar die chip konden de medewerkers van het asiel in Zierikzee bij die kat niet vinden. Volgens de asielmedewerkers gebeurt zoiets echter weleens vaker. De chip kan niet werken of via een wond uit de huid zijn gegaan:

Drie jaar lang werd Fluffy vertroeteld. Er was eigenlijk nooit een moment dat Deborah twijfelde. Tot eind vorige week de telefoon ging. Een medewerker van Gezelschapsdierenkliniek Roosendaal belde met het heuglijke nieuws dat Fluffy bij hen was binnengebracht.

"Deborah was een beetje in shock toen we het goede nieuws vertelden."

"Een vrouw die klant is bij ons had de kat gevonden in Kapelle. Ze zag dat het beestje de laatste tijd niet goed verzorgd was en teken had", vertelt dierenartsassistente Bente van de dierenkliniek in Roosendaal. Bij de dierenartspraktijk werd de chip van het dier uitgelezen. En vervolgens konden ze Deborah bellen en haar het goede nieuws vertellen. "Zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is om je kat te chippen en goed te laten registreren."

"Deborah was een beetje in shock toen we het goede nieuws vertelden", herinnert Bente zich. "Ze was uiteraard super verbaasd. Logisch, als je denkt dat je de juiste kat al in huis hebt."

"Zonder halsband kan ik ze nog steeds niet uit elkaar houden."

"Ja, ik geloofde het niet want we hadden Fluffy al in huis, dachten we", reageert Deborah bij Omroep Zeeland. Ze reed na het verlossende telefoontje meteen naar Roosendaal. Lang verhaal kort: Deborah heeft nu twee 'Fluffy's' in huis rondlopen.

Om de katten - die dus echt heel veel op elkaar lijken - uit elkaar te houden, heeft de echte Fluffy een blauwe halsband gekregen en de dubbelganger een rode. "Als ik dat niet had gedaan, kan ik ze nu nog steeds niet uit elkaar houden", lacht Deborah.

"Brengen dubbelganger niet terug naar het asiel."

Voorlopig blijft ze de katten allebei Fluffy noemen. Maar Deborah hoopt dat de eigenaar van de kat die in Zierikzee werd gevonden, zich alsnog meldt: "Er is iemand die nu drie jaar zonder kat zit. Daar voel ik me toch een beetje schuldig over." En mocht de eigenaar zich niet melden dan mag de dubbelganger gewoon bij Deborah blijven wonen. "We brengen haar in ieder geval niet terug naar het asiel."

De dubbelganger lijkt sprekend op Fluffy en draagt nu een rode halsband om ze uit elkaar te houden (foto: Omroep Zeeland).
De dubbelganger lijkt sprekend op Fluffy en draagt nu een rode halsband om ze uit elkaar te houden (foto: Omroep Zeeland).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!