Video

Man die hondje uitlaat mishandeld door zo'n tien jongeren: 'Absurd'

14 mei om 18:04 • Aangepast vrijdag om 15:36
nl
Een oudere man is zondagavond in zijn woonplaats Sint Willebrord door meer dan tien jongens en meisjes mishandeld. Het slachtoffer raakte gewond. De man, die zijn hondje uitliet, zou de jongeren op hun gedrag hebben aangesproken, waarna hij werd geslagen en geschopt. Op social media is een filmpje verspreid van de mishandeling.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Op de beelden is te zien hoe de man en een van de jongeren aan elkaars shirt trekken. Ze vallen samen door een heg, nadat het slachtoffer door een andere jongen was getrapt. Daarvoor was de man al een paar keer geraakt door anderen. Op de achtergrond is gekrijs te horen en wordt ‘stoppen, stoppen’ geroepen.

De problemen ontstonden rond acht uur maandagavond in het Processiepark aan de Pastoor Bastiaansensingel. Een ambulance moest worden ingeschakeld om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. De man liet vaker zijn hondje uit in het park. Voor zover bekend heeft dat niet eerder tot problemen geleid. In het park wordt, naar verluidt, drugs gedeald door jongeren. Ook zouden zij in het park al maanden overlast veroorzaken. Zo zouden ze zich agressief tegen omwonenden opstellen. De politie is om een reactie op de vechtpartij gevraagd, maar ze heeft die nog niet kunnen geven.

“Ik had er al voor gewaarschuwd, toen de gemeente Rucphen in het park een speeltuin aan liet leggen. Dat zou tot een hangplek van jongeren gaan leiden en je ziet nu wat ervan komt”, zo reageert Ad Vissenberg desgevraagd vanaf zijn vakantieadres. Hij is de fractievoorzitter van de PVV, een van de grotere partijen in de gemeenteraad van Rucphen, waar Sint Willebrord onder valt.

“Ik heb het filmpje ook gezien en ik vind het meer dan erg, absurd. Ik ben zelf zeventig en ik denk dat de man die gewond is geraakt ook oud is. We worden allemaal oud, maar dat wil toch niet zeggen dat er zo met je mag worden omgegaan?”

“De eerste raadsvergadering die ik weer ga bijwonen als ik van vakantie ben teruggekomen, ga ik dit aankaarten. Maar eigenlijk zou elke partij hiervan werk moeten maken. De man zou iets tegen de jongeren hebben gezegd, maar dan nog. Hij moet toch gewoon zijn hondje kunnen uitlaten? Dit is verschrikkelijk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!