De spanning stijgt bij RKC Waalwijk, maar de spits heeft vertrouwen

18 mei om 12:00 • Aangepast 31 mei om 02:07
nl
De spanning bij RKC Waalwijk is de afgelopen dagen flink gestegen. De ploeg van trainer Henk Fraser hoopt komende zondag op bezoek bij PSV de competitie goed af te sluiten. Spits David Min (24) is uitstekend in vorm en verwacht dat zijn club ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. Als dat lukt, gaan ze zo snel mogelijk met de hele selectie de zon opzoeken.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Deze laatste speelronde gaat uitmaken wie er op plek zestien van de Eredivisie eindigt en daardoor instroomt in de tweede ronde van de play-offs. RKC Waalwijk en Excelsior hebben allebei 29 punten, maar het doelsaldo van de Waalwijkers is net iets beter (-16 tegenover -19).

Het programma van beide ploegen is pittig. RKC Waalwijk gaat op bezoek bij PSV, terwijl Excelsior naar Feyenoord gaat. De ploeg uit Waalwijk zal goed in de gaten houden wat de concurrent doet.

RKC Waalwijk treft een PSV dat al kampioen is en net een midweek Ibiza achter de rug heeft. Geen ideale voorbereiding op de laatste wedstrijd natuurlijk, maar het belangrijkste doel is bereikt. Al is er voor PSV nog wel iets te halen, zoals het verbeteren van het eigen puntenrecord en de topscorerstitel voor Luuk de Jong. Deze spits heeft in totaal een doelpunt minder gemaakt dan AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis.

"Als je vertrouwen hebt, kan het gaan draaien"

Volgens spits David Min moet RKC Waalwijk zondag in ieder geval naar zichzelf kijken. “PSV speelt bijna nergens meer voor, wij willen erg graag in de Eredivisie blijven. Het is zaak om zo min mogelijk goals tegen te krijgen. In de Eredivisie blijven zou in ieder geval terecht zijn", zegt Min. "Op de tweede helft tegen PSV na, zijn we dit seizoen door niemand weggespeeld. We hebben wat punten onnodig weggegeven. Voor is een extra motivatie dat als we ons veilig spelen, we naar Ibiza gaan."

Met Min heeft RKC Waalwijk een speler die op lijstjes van andere clubs staat. Met in totaal tien goals is de spits bezig aan een sterke tweede competitiehelft. “Ik geloof dat als je vertrouwen hebt, het kan gaan draaien. In het voetbal kan het ook zomaar de andere kant op vallen. Ik zit nu in een goede fase. Dit heb ik altijd voor ogen gehad: eerst een basisplaats afdwingen en daarna belangrijk worden.”

"Ik ben meer gaan kijken wat mijn lichaam nodig heeft."

Dit seizoen laat de spits op het hoogste niveau zien wat hij in huis heeft. En dat terwijl hij al in 2018 bij RKC Waalwijk terechtkwam, als amateur van Fortuna Wormerveer. Een verhuurperiode aan Telstar vorig jaar leverde Min veel speeltijd op. Dat was belangrijk voor zijn ontwikkeling. “De eerste jaren heb ik pech gehad met blessures. Ik ben daardoor meer gaan kijken naar wat mijn lichaam nodig heeft. De klachten zijn nu verholpen en ik heb vrijwel geen pijntjes meer", zegt Min.

Met zijn lente van 1.94 meter is de spits een aanspeelpunt, goed in de lucht, snel en technisch. “Ik zie mezelf als een complete speler, maar ik kan nog beter. Zo moet ik nog balvaster worden. Ik praat er onder andere over met de trainer, die is heel open en eerlijk.”

"Iedere voetballer wil omhoog, ik ook."

Of dit zijn laatste seizoen bij RKC Waalwijk is, weet Min niet. “Iedere voetballer wil een stap omhoog zetten, ik ook. We zullen zien of en wanneer dat gaat gebeuren. Voor mij telt nu alleen dat we in de Eredivisie blijven.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!