Video

Sportvlieger Jean-Paul neemt zieke kinderen mee de lucht in

18 mei om 20:25 • Aangepast 3 juni om 09:35
nl
Kinderen met een ziekte of beperking beleefden zaterdag in Breda een onvergetelijke dag. Ze werden door Stichting Hoogvliegers mee de lucht ingenomen. "Ik mocht zelf een stukje vliegen en het ging super goed", zegt de 17-jarige Kayleigh, die zich hierdoor even niet ziek voelde. Of het nou een vliegtuig of een dure sportauto is: het kon allemaal op Breda International Airport.
Profielfoto van Luuk GlaapProfielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door
Luuk Glaap & Ilse Schoenmakers

Voor veel kinderen kwamen zaterdag dromen uit. Sportvlieger Jean-Paul Sablerolle zorgde ervoor dat ze even niet aan hun beperking of ziekte hoefden te denken. Hij neemt ze mee de lucht in of zorgt ervoor dat ze een ritje kunnen maken in een dure sportauto. Een eer om te helpen, zegt de sportvlieger. "Het is mooi dat je met zoiets kleins het verschil kunt maken voor de kinderen. Je hebt soms kinderen die zijn uitbehandeld en dan kun je met zo'n dag zoiets moois terugdoen", zegt de sportvlieger.

"De kinderen zijn vaak heel geconcentreerd in het vliegtuigje, maar als ze terugkomen zijn ze zo blij. We proberen er echt voor te zorgen dat ze even een dag niet ziek zijn. De berichten die we achteraf van ze krijgen, zijn vaak zo mooi."

"Ik heb nog nooit in een vliegtuig gezeten, echt een droom om te vliegen."

Al was het nog even de vraag of op de Hoogvliegersdag ook echt kon worden gevlogen. Lange tijd was het bewolkt en mochten er geen vliegtuigen van de startbaan opstijgen. Gelukkig was dat voor Shayenna niet erg. Zij had de dag van haar leven tijdens een ritje op een motor. "Ik ben met mijn broertje meegegaan. Hij heeft een beperking en ik heb autisme. De motor ging superhard. We gingen wel honderd kilometer per uur!", zegt ze blij.

Gelukkig brak de zon uiteindelijk toch door en kwam Dilano's vliegdroom alsnog uit. "Ik heb nog nooit in een vliegtuig gezeten, ook niet op vakantie. Het is echt bijzonder dat ik straks de copiloot ben. Ik mag ook nog zelf vliegen. Echt heel leuk."

Na Dilano wordt ook leeftijdgenoot Kayleigh meegenomen in het toestel. Ondanks de zenuwen, heeft ze de dag van haar leven. "Het is allemaal goed gegaan. Het was allemaal super mooi om te zien en ik heb zelfs nog een stukje mogen vliegen. Dit ga ik echt nooit meer vergeten."

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Kinderen zijn 'even niet ziek' tijdens Hoogvliegersdag op vliegveld Seppe

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!