Man aangesproken door agenten maar stapt toch dronken in de auto

19 mei om 10:11 • Aangepast 31 mei om 02:06
nl
Een automobilist zorgde zaterdagnacht voor stomme verbazing bij agenten in Someren. Hij reed stomdronken en zonder rijbewijs rond, terwijl de agenten hem vlak daarvoor nog hadden aangesproken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De agenten waren naar de Scheidingsweg in het buitengebied van Someren gereden na een melding van een verdachte situatie. Toen ze daar aankwamen, zagen ze een auto in de berm, terwijl de lichten nog brandden. Op de achterbank zagen ze een man die lag te slapen.

"Hij vertelde ons dat hij nogal wat had gedronken en zo verstandig was geweest om niet te gaan rijden."

"Om er zeker van te zijn dat deze man niets overkomen was, hebben we de man even gewekt", laat een van de agenten weten. "Hij vertelde ons dat hij nogal wat had gedronken en zo verstandig was geweest om niet te gaan rijden. Hij wilde eerst goed slapen en dan pas de volgende dag weer gaan rijden, als hij weer nuchter zou zijn. Wij waren heel tevreden met deze oplossing en wensten de man nog een goede nachtrust."

Toen de agenten even later over de Nieuwendijk reden, zagen ze in de verte een auto over de Scheidingsweg rijden. Dit zal toch niet de verstandige bestuurder van daarnet zijn?, vroegen zij zich af. "Jawel! De 'verstandige' bestuurder was op het briljante idee gekomen om toch maar eens te gaan rijden. Terwijl er twee politieauto's in dezelfde straat reden die hem zojuist gecontroleerd hadden", zegt de agent vol verbazing.

"Soms begrijpen wij het ook niet meer..."

De man werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage te hebben van ruim 1,61. Veel te veel voor een beginnend bestuurder. Als je korter dan vijf jaar je rijbewijs hebt, mag je maar 0,2 promille alcohol in je bloed hebben. En de man bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. "Soms begrijpen wij het ook niet meer...", zo zegt de agent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!