Johan Vlemmix wil hit scoren met voetbalfenomeen The Champ

20 mei om 15:14 • Aangepast 31 mei om 02:04
nl
Johan Vlemmix is weer eens de muziekstudio ingedoken. Hij hoopt dat 'I Am The Champ My Friend' een hit wordt nu het EK voetbal over een paar weken losbarst.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

"The Champ is een bijzondere persoon en we hebben een bijzonder liedje gemaakt." Zo omschrijft Vlemmix zijn samenwerking met Pieter de Jongh, artiestennaam: The Champ. De Jongh nam zijn deel van het nummer op in Kenia, waar hij woont. Johan dook in Nederland de studio in om zijn aandeel op te nemen.

"Maar we hebben dagelijks contact. Pieter is een waanzinnige gast met enorm veel views op zijn sociale media", vertelt Vlemmix enthousiast. Hij dacht dan ook niet lang na toen iemand opperde dat hij een EK-song moest maken met The Champ.

"Aandacht is aandacht."

De heren kregen al veel reacties op het nummer. Vlemmix: "Afgelopen week werd het getoond bij Vandaag Inside. Johan Derksen vond het verschrikkelijk. Maar ja: aandacht is aandacht."

Maar er waren ook veel leuke en positieve reacties. Vlemmix hoopt dat dat doorzet en 'I Am The Champ My Friend' een echte EK-hit wordt. "Al zullen we qua zang weinig complimenten krijgen."

Het nummer speelt in op het steenkolen Engels van Pieter de Jongh. Twee jaar geleden ging hij viral als trainer van een club uit Zimbabwe: "It was a football show. We showded today football from de first sekkend to de lest moment." en "I take no blad for the mond." De voetbaltrainer, die gewerkt heeft bij verschillende clubs in Brabant, werd daardoor een cultfiguur.

"We willen hier samen optreden."

De videoclip toont hoe De Jongh met een briefje in zijn hand de tekst inzingt, terwijl Vlemmix zo nu en dan in een uitgesproken oranje outfit het beeld in komt tijdens de refreinen.

Het plan is dat De Jongh binnenkort ook een tijdje naar Nederland komt, aldus Vlemmix. "We willen hier samen optreden. We zijn een planning aan het maken om te kijken of dat kan."

Bekijk hier de clip van het nummer:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.