Willy en René kaatsen bal terug naar Ajacied: 'Amsterdammers zelf arrogant'

20 mei om 14:41 • Aangepast 31 mei om 02:05
nl
Met een 3-1 overwinning op provinciegenoot RKC Waalwijk zette PSV dit weekend een punt achter een uitstekend seizoen. Toch blijven de gebroeders Van de Kerkhof kritisch. "Ik ben het met Peter Bosz eens dat het nog een paar procent beter kan", zegt René in de laatste Willy en René Podcast van dit voetbalseizoen. "Vooral verdedigend kan het beter." Ook delen de gebroeders een sneertje uit naar Ajax-spits Brian Brobbey die in het NOS Jeugdjournaal liet blijken dat hij weinig op heeft met PSV en de Brabanders.
Profielfoto van Kristian Westerveld
Geschreven door

Brobbey laat optekenen dat hij PSV 'gewoon niet mag' en dat hij agressie voelt als hij tegen PSV speelt. Ook noemt hij Brabanders arrogant. Willy en René moeten smakelijk om de opmerkingen van de Ajacied lachen. "Ik vind Amsterdammers echt geweldige mensen", zegt Willy. "Brobbey mag ons arrogant vinden, maar ik denk dat het andersom is." Waarop René gelijk inhaakt: "Ik denk dat niet, ik weet het wel zeker dat het andersom is."

"Wat maakt dat nou uit of je naar Texel of Ibiza gaat?"

Ook komen de broers terug op de kritiek die PSV kreeg op het uitstapje naar Ibiza van afgelopen week. Daardoor zou PSV de sportieve plicht niet serieus nemen, maar Willy vindt dat onzin. "Of je nou een paar dagen naar Texel gaat of naar Ibiza, wat maakt dat uit? PSV was het wel aan de stand verplicht om te winnen, nou dat hebben we gewoon gedaan." Ook René ziet het probleem niet. "Ook al hebben wij zo'n tripje in onze tijd nooit gemaakt." Waarop Willy antwoordt: "Maar dat komt, omdat wij toen niet wisten dat Ibiza bestond."

Wat de gebroeders betreft, is het eind goed, al goed in de eredivisie. "We hebben onze sportieve plicht gedaan voor Brabant want RKC is erin gebleven", glimlacht René. Willy is ook heel blij dat aanvoerder Luuk de Jong samen met AZ-spits Vangelis Pavlidis topscorer van de Eredivisie is geworden. "Een mooie beloning want zij zijn de twee beste spitsen van de Eredivisie. Heel mooi dat zij samen de Willy van der Kuijlen Trofee krijgen."

"Oranje haalt de laatste vier."

Ook kijken Willy en René vast even vooruit naar het komende EK. "Ik heb er nog niet echt zin in, maar dat komt nog wel", zegt Willy. Broer René heeft niet al te veel vertrouwen in Oranje. "Koeman gokt op Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar die zijn helemaal niet fit. Ik moet nog zien of Nederland door de eerste ronde komt. Tegen een land als Frankrijk kom je gewoon klasse tekort, klaar!"

Willy is optimistischer: "Je kunt ook in zo'n toernooi groeien als je niet fit bent en we hebben best een goed team. Ik zie Oranje de laatste vier wel halen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!