Tot de enkels in het water: voetbaltoernooi V.V. Vessem gaat niet door

20 mei om 15:57 • Aangepast 28 mei om 02:03
nl
Vrijwilligers hebben tot 3.00 uur zondagnacht hun best gedaan, maar V.V. Vessem kon maandag niet anders dan het pinkstertoernooi afgelasten. De velden staan vol water en zijn onbespeelbaar.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Voorzitter Frans Maas: "We hebben gedaan wat we konden. We wilden het per se door laten gaan." Het toernooi draait op zo'n tachtig vrijwilligers. Een grote groep was tot diep in de nacht bezig om het water weg te pompen. "Maar het mocht helaas niet baten."

Zo'n vijftig teams met jonge jeugdspelers zou de voetbalvereniging maandag ontvangen voor het jaarlijkse toernooi. Maar de stortvloed aan regen van zaterdagavond was de laatste druppel voor de velden die er toch al niet best bij lagen.

"Het is echt heel jammer."

De afgelasting is uniek. V.V. Vessem organiseert het toernooi sinds 1965. Dit was de 57ste editie. Alleen in coronatijd moest de club het toernooi schrappen. Maas: "Het is echt heel jammer. Onze sporters en vrijwilligers zijn erg teleurgesteld."

Financieel is het ook een tegenvaller. De club loopt maandag zo'n duizend bezoekers in de grote feesttent mis. "Daar gaan we niet failliet door", licht de voorzitter toe, "maar het is wel jammer voor de begroting."

"Je staat bij ons tot je enkels in het water."

Daarbij komt dat dit niet de eerste problemen met wateroverlast zijn. V.V. Vessem gebruikt al langere tijd velden van de buren, Beerse Boys. Maas: "Je staat bij ons tot je enkels in het water. Het is echt heel vervelend."

De voorzitter is dan ook vastberaden om met de gemeente om tafel te gaan. "Het kan niet zo doorgaan. Er moet een oplossing komen." Ondertussen hoopt de club dat volgend jaar het weer meezit, zodat het toernooi dan gewoon door kan gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!