Video

Brandweer wil ontsnapte poes Akame redden, maar die redt zichzelf

20 mei om 16:33 • Aangepast 28 mei om 02:02
nl
Poes Akame ontsnapte zondagnacht door een open raam van zijn baasje, maar durfde de volgende dag niet meer van de gevel waar ze was beland. De brandweer moest er aan te pas komen om Akame te redden, maar toen die in actie wilde komen, deed Akame dat ook. Ze sprong twee verdiepingen naar beneden en ging ervandoor. Voortaan moet ze wel binnen blijven, zegt eigenaar Michael Foster: "De ramen en deur heb ik al zo vastgemaakt dat ze er niet meer uit kan."
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Toen Foster maandagochtend wakker werd kon hij Akame binnen nergens vinden. Omdat de driejarige poes al eerder op avontuur was gegaan, besloot hij buiten te kijken. Hij zag al snel een klein poezenhoofdje op de gevel van het complex zitten. Foster, en ook zijn buurman konden net niet bij haar komen, dus werden andere middelen ingezet.

"Op hoop van zegen heb ik eten neergelegd in de verwachting dat de kat terug zou komen, maar jammer genoeg is ze toch verder gelopen." Dan maar de brandweer inschakelen, dacht Foster.

Van twee hoog naar beneden springen
Net toen de ladderwagen klaar stond en de brandweer de poes te pakken kon krijgen besloot het dier van twee hoog naar beneden te springen. Akame kwam op vier pootjes terecht en sprintte er meteen vandoor. Baasje Foster wist haar bij de voordeur van het appartementencomplex te pakken te krijgen.

Eind goed al goed: Akame lijkt op het eerste oog niets aan haar avontuur te hebben overgehouden al zegt haar baasje dat ze voor de zekerheid toch nog even naar de dierenarts moet voor een check.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!