Verkeer loopt al voor de gebruikelijke avondspits vast door noodweer

21 mei om 16:33 • Aangepast 31 mei om 02:05
nl
Het voorspelde noodweer met enorme regen- en hagelbuien zorgde dinsdag voor een vroege avondspits. Dat bleek rond vier uur 's middags al uit meldingen van Rijkswaterstaat. Volgens de ANWB ging het om de drukste avondspits tot dusver van dit jaar. Het KNMI kondigde code geel af van vijf uur tot middernacht. Maar rond zeven uur in de avond was het leed wel geleden op de Brabantse snelwegen en stonden er geen files meer.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Rijkswaterstaat waarschuwde rond drie uur in de middag al voor de verkeersdrukte. "Iedereen die nog op tijd wil vertrekken om de files én de buien voor te zijn, moet opschieten."

Even later volgde al snel het volgende bericht: "We zien momenteel de regen op de camera's én we zitten landelijk al op 1100 kilometer file. Daar waar de buien overtrekken, zien we de snelheid van het verkeer flink dalen", aldus Rijkswaterstaat.

Batadorp
De grootste vertraging in het land was te vinden op de A58 tussen Moergestel en knooppunt Batadorp. Dat had behalve het noodweer, ook te maken met een ongeval dat daar eerder op de middag gebeurde. In de richting van Eindhoven stond ruim 5 kilometer file. De ANWB waarschuwde het verkeer voor een vertraging van ruim een uur.

Ook op de A50 stond het vast. In de richting Oss stremde het verkeer tussen industriegebied Ekkersrijt en Sint-Oedenrode over een lengte van 4 kilometer. De vertraging liep op tot 25 minuten.

Ekkersweijer
Op de A2, een andere belangrijke verkeersader, had het verkeer eveneens veel last van het noodweer. In de richting Den Bosch stond tussen knooppunt Ekkersweijer en Best-West een file van ruim 3 kilometer.

In oostelijke richting kwam het verkeer tot stilstand op de A67. Van Eindhoven naar Venlo ontstond een file van ruim 3 kilometer tussen knooppunt Leenderheide en de afslag bij Geldrop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!