Liveblog

112-nieuws: bestelbus achtergelaten naast snelweg • ongelukken op A67

23 mei om 15:48 • Aangepast 4 juni om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

23.00 - Dit liveblog is gesloten

17.45 - Politie zoekt verdachte van beroving
In verband met een beroving in de omgeving van de Boschstraat in Breda is de politie op zoek naar de verdachte. De man die wordt gezocht heeft een licht getinte huid, lang zwart haar dat aan de zijkant is kort geschoren, een licht gekleurde snor en is ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij draagt een zwarte pet, een donker trainingsjack met groene bies aan de bovenarm en verticaal rode biezen. Daarnaast heeft hij een zwarte joggingsbroek aan, schoenen met een blauwe voorkanten turquoise zijkant en witte zool. De politie vraagt om de verdachte niet zelf benaderen, maar 112 te bellen.

Liveblog

15.44

Twee ongelukken op A67

Op de A67 bij afrit Liessen zijn twee ongelukken vlak na elkaar gebeurd. De rechterrijstrook werd daardoor afgesloten van Venlo richting Eindhoven.

In eerste instantie botsten twee auto's daar op elkaar. Vlak daarna kwamen ook twee vrachtwagens in botsing. Niemand is gewond geraakt. De ongelukken leidden rond drie uur wel tot zo'n acht kilometer file, goed voor zo'n drie kwartier vertraging. Rond kwart voor vier was de weg weer vrij en was de meeste vertraging verholpen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
14.29

Kapotte vrachtwagen op A58

De weg die de A58 van Tilburg richting Breda bij knooppunt Sint Annabosch verbindt met de A27 richting Gorinchem is afgesloten. Daar staat een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halfdrie uur 's middags tot een veertien kilometer lange file vanaf Tilburg-Centrum West, goed voor een halfuur vertraging. Rond kwart over drie nam de vertraging af tot zo'n twintig minuten

Wachten op privacy instellingen...
13.43

Bestelbus achtergelaten naast snelweg

Langs de A58 van Eindhoven richting Tilburg is bij Best een bestelbus achtergelaten. In de bestelbus zat geen brandstof meer, laat een weginspecteur van Rijkswaterstaat weten. Een berger heeft de bestelbus veiliggesteld.

De bestelbus werd achtergelaten langs de A58 bij Best (foto: X/Wis_Robert).
De bestelbus werd achtergelaten langs de A58 bij Best (foto: X/Wis_Robert).
13.37

Botsing auto's in Breda

Twee auto's zijn vanmiddag op elkaar gebotst op de kruising van de Oranjeboomstraat met de Langendijk in Breda. Beide auto's raakten aanzienlijk beschadigd. Een betrokkene is in een ambulance nagekeken. Het kruispunt werd na het ongeluk gedeeltelijk afgesloten. Wie geen voorrang verleende, is niet duidelijk. Beide auto's zijn getakeld door een berger.

Vanwege de botsing werden de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Vanwege de botsing werden de politie en een ambulance opgeroepen (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto's botsten op de kruising van de Oranjeboomstraat met de Langendijk in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De auto's botsten op de kruising van de Oranjeboomstraat met de Langendijk in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
12.36

Agressieve winkeldief aangehouden

Een agressieve winkeldief is aan het begin van de middag aangehouden in een winkel in Helmond. De wijkagent spoedde zich daar naartoe nadat hij hoorde dat mensen bovenop de agressieve dief zouden zitten. Er is aangifte gedaan tegen de dief en een getuigenverklaring opgenomen. Op een foto die de agent maakte zijn een tas en meerdere pakken koffie op de vloer te zien.

De agressieve winkeldief is aangehouden (foto: Instagram wijkagenten Helmond binnenstad).
De agressieve winkeldief is aangehouden (foto: Instagram wijkagenten Helmond binnenstad).
11.48

Kapotte auto op A17

Op de A17 van Dordrecht richting Roosendaal moest het verkeer aan het eind van de ochtend korte tijd rekening houden met een kleine file bij industrieterrein Moerdijk. Daar stond een kapotte auto. De rechterrijstrook werd afgesloten. Rond kwart voor twaalf leidde de afsluiting tot een drie kilometer lange file vanaf knooppunt Klaverpolder. De vertraging bedroeg maximaal een kleine tien minuten.

11.14

Vermiste jongen (9) terecht

De 9-jarige jongen die rond elf uur vanochtend enige tijd werd vermist in Heesch is terecht. Hij werd rond elf uur 's ochtends het laatst gezien aan Het Vijfeiken. Daarop riep Handhaving Bernheze op Instagram naar de jongen uit te kijken. Korte tijd later werd de jongen teruggevonden. Details zijn niet bekendgemaakt.

10.21

Botsing drie auto's in Tilburg

Drie auto's botsten vanochtend op elkaar op de Dongenseweg in Tilburg. Een auto eindigde tegen een boom. Een Tesla, die volgens een getuige al een tijdje over de weg slingerde, raakte ruim honderd meter verderop een lantaarnpaal en eindigde in een sloot. Vermoedelijk was de bestuurster van de Tesla onwel geworden tijdens het rijden. De Dongenseweg werd na de botsing afgesloten voor het verkeer.

Een auto raakte een lantaarnpaal naast de Dongenseweg en belandde in een sloot (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Een auto raakte een lantaarnpaal naast de Dongenseweg en belandde in een sloot (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
10.05

Poging oplichting mislukt

Een poging een bewoonster uit de Eindhovense wijk Vlokhoven op te lichten is gisteren mislukt. De vrouw werd opgebeld door iemand die zich voordeed als agent. Die wilde foto's komen maken van haar sieraden en vroeg of de bewoonster contant geld had liggen in huis. De vrouw was echter alert. Ze vertrouwde het niet en verbrak de verbinding, laat een wijkagent weten.

09.00

Fietser (77) overleden na botsing

De fietser die 12 mei zwaargewond geraakt bij een botsing met een andere fietser op het fietspad naast de Sterkselseweg in Heeze is overleden. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Het slachtoffer was een 77-jarige man uit de gemeente Heeze-Leende. De andere fietser die betrokken was bij de botsing raakte niet gewond.

Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere ambulances opgeroepen (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
Vanwege de ernst van de situatie werden meerdere ambulances opgeroepen (foto: SQ Vision/Rico Vogels).
08.08

Defecte vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht was vanochtend enige tijd afgesloten vanwege een defecte vrachtwagen bij de afrit Kerkdriel. De afsluiting leidde rond halfnegen 's ochtends tot acht kilometer file vanaf de afrit Sint-Michielsgestel, goed voor meer dan twintig minuten vertraging.

08.04

Weer een kapotte vrachtwagen op A67

Verkeer op de A67 van Venlo richting Eindhoven moest vanochtend lange tijd rekening houden met een flinke file voor knooppunt Leenderheide. Daar stond een kapotte vrachtwagen. Op het hoogtepunt, rond halfnegen, leidde dit tot een zestien kilometer lange file vanaf de afrit Liessel, goed voor meer dan twintig minuten vertraging. Vanochtend vroeg veroorzaakte een andere vrachtwagen met pech hier ook al enige tijd problemen.

07.33

Problemen op spoor door bovenleiding

Door een bovenleidingbreuk bij Lage Zwaluwe is er geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Dordrecht en Roosendaal en Dordrecht. De schade aan de bovenleiding is groot, meldt ProRail. Er is tot zeker zes uur vanavond geen treinverkeer mogelijk.

Lees hier meer.

Er zijn problemen met de bovenleiding bij Lage Zwaluwe (foto: X/ProRail).
Er zijn problemen met de bovenleiding bij Lage Zwaluwe (foto: X/ProRail).
07.05

UPDATE: A67 weer vrij na pechgeval

De A67 van Venlo naar Eindhoven is weer vrijgegeven nadat een vrachtwagen daar strandde met pech.

06.26

Vrachtwagen met klapband

Op de A58 bij verzorgingsplaats De Blaak liep een vrachtwagen vanochtend vroeg een klapband op. Stukken van de band zijn door Rijkswaterstaat van de weg gehaald. De bestuurder van de vrachtwagen kon stapvoets via de vluchtstrook doorrijden richting de afrit Tilburg-Reeshof. Vervolgens is deze naar een veilige locatie gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
06.25

Vrachtwagen met pech zorgt voor file A67

Op de A67 van Venlo naar Eindhoven staat een file tussen afrit Someren en knooppunt Leenderheide. Volgens de ANWB heeft het verkeer een halfuur vertraging door een vrachtwagen met pech.

Wachten op privacy instellingen...
05.34

Minder treinen tussen Utrecht en Eindhoven

Er rijden minder Intercity's tussen Utrecht en Eindhoven, dat komt door een kapotte bovenleiding. Reizigers moeten rekening houden met een kwartier extra reistijd, de NS verwacht dat de problemen vanmiddag rond halfvijf zijn opgelost.

00.21

Onderzoek naar brandstichting Dongen

Bij buitenschoolse opvang De Tovertuin in Dongen is gisteravond brand uitgebroken in een schuur. Volgens de politie is er sprake van brandstichting.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de opvang zelf. Wel heeft het gebouw roet-, en waterschade opgelopen. Het pand zit bij de St. Jansschool in Dongen. Drie cavia's werden uit het gebouw gehaald en zijn door de dierenambulance meegenomen. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Afgebrande schuur bij buitenschoolse opvang De Tovertuin in Dongen (foto: Politie Dongen).
Afgebrande schuur bij buitenschoolse opvang De Tovertuin in Dongen (foto: Politie Dongen).
De cavia's werden op tijd uit het gebouw gehaald (foto: Politie Dongen).
De cavia's werden op tijd uit het gebouw gehaald (foto: Politie Dongen).
00.05

Bestuurder is vrouw uit Tilburg

De bestuurder die gisteren om het leven is kwam na een botsing tegen een boom in Baarle-Nassau, is een 59-jarige vrouw uit Tilburg. Dat meldt de politie op X. De vrouw reed door onbekende oorzaak tegen een boom, volgens de politie zou het gaan om een eenzijdig ongeval.

Lees hier meer over het ongeluk in Baarle-Nassau.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!