Hij wilde seks, maar zij niet: man (27) vrijgesproken van verkrachting

22 mei om 14:48 • Aangepast 5 juni om 02:07
nl
Een 27-jarige man uit het Gelderse Duiven is vrijgesproken van het verkrachten van een jonge vrouw uit Breda. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag geoordeeld. De man en de vrouw hadden zo'n twee jaar geleden allebei een leuke stapavond en nadat ze elkaar aan het einde van die avond ontmoetten, hadden ze nog seks met elkaar.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man dacht dat ze allebei zin in seks hadden, maar zij wilde dat helemaal niet. Na de daad stuurde ze hem weg en deed ze aangifte. Volgens hem was er geflirt, toen gezoend en vervolgens seks geweest. Volgens haar was er niet geflirt, was hij vervelend en dwong hij haar tot van alles, terwijl ze te dronken was om nog iets te doen.

De rechtbank constateert dat beiden seks hebben gehad, maar ziet geen bewijs voor dwang. Het gebeurde allemaal in de zaterdagnacht van 24 op 25 april 2022. De man kwam met vrienden uit het Gelderse Duiven een avondje stappen in Breda. Rond een uur of drie besloot hij samen met een vriend een taxi te pakken naar hun hotel. Onderweg kwamen ze de jonge vrouw tegen en ontstond er een gesprek.

En vanaf dat punt lopen de verklaringen en gevoelens van de twee totaal uiteen. Zij vond de twee mannen maar vervelend. Ze wilden een taxi en liepen met haar mee naar huis om bij haar te bellen. Waarom ze niet gewoon met hun mobiele telefoon konden bellen, werd niet duidelijk. Hij vond juist dat er al snel geflirt werd.

Zij woonde vlakbij en eenmaal bij haar studentenhuis bleef de ene vriend buiten en ging de Duivenaar mee naar binnen. Twee huisgenoten op de gang zagen de twee de gemeenschappelijke ruimte ingaan, waarna de deur werd gesloten.

Volgens hem werd er gezoend en gevoeld op de bank en zou ze 'ja' hebben gezegd toen hij expliciet vroeg of ze verder wilde gaan. Toen hij vroeg om een condoom, zou ze hebben gezegd dat ze die niet had, maar dat dat niet erg was.

Maar zij had een heel andere lezing. Hij heeft alle handelingen gedaan zonder dat zij dat wilde en hield haar mond dicht tijdens het zoenen. Hij heeft haar vastgepakt, deed haar broek uit en duwde haar string opzij. Ze had alleen maar gehuild en was te apatisch om nog weerstand te bieden. Toen hij klaar was, heeft ze hem weggestuurd.

De vrouw is volgens de rechtbank op de bank gaan zitten met haar ogen dicht. Daarna heeft de man haar proberen te zoenen. Na deze zoenpoging en nadat hij zijn broekriem en -knopen had losgemaakt, is de vrouw met haar ogen dicht onderuitgezakt op de bank gaan liggen. Uit deze omstandigheden blijkt onvoldoende van dwang, zo meent de rechtbank.

De man heeft de afwijzende signalen van de vrouw niet goed opgemerkt, maar er is niet genoeg bewijs dat ze werd gedwongen en dat ze niet weg kon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!