Chauffeur (33) smokkelt 47 mensen in zijn vrachtwagen: vier jaar cel

22 mei om 19:35 • Aangepast 5 juni om 02:08
nl
De vrachtwagenchauffeur uit Elsendorp die afgelopen december 47 mensen smokkelde, is daarvoor veroordeeld tot vier jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk. De straf is daarmee even hoog als de eis van het Openbaar Ministerie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 33-jarige man probeerde de vreemdelingen in zijn vrachtwagen naar de veerboot in Hoek van Holland te brengen, zodat ze naar Engeland konden vertrekken. Bij de grenspost voor de veerboot werd hij betrapt door de marechaussee. Toen een speurhond aansloeg, moest de man zijn wagen openmaken en werden de mensen ontdekt.

Onder de migranten waren mannen, vrouwen en kinderen. Ze kwamen onder meer uit Irak, Vietnam, Turkije en Albanië en zaten verstopt tussen oldtimers.

De mensen zaten onder een zeil dat met haken van buiten was dichtgemaakt. De chauffeur werd daarom verdacht van mensensmokkel en bekende dit tijdens het politieverhoor. Hij zou voor de smokkel 45.000 euro krijgen.

Fatale afloop
Het gebeurt vaker dat illegale vreemdelingen in vrachtwagens de grens over proberen te komen, schrijft de NOS. Dat is niet ongevaarlijk en loopt soms fataal af. Zo werden in februari van dit jaar in Bulgarije achttien Afghaanse migranten dood gevonden in een vrachtwagen. Ze waren gestikt.

In 2019 kwamen 39 Vietnamezen om het leven achterin een koelwagen, die met een veerboot van Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk was gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!