Michael van Gerwen van troon gestoten in finaleronde Premier League darts

24 mei om 06:15 • Aangepast 5 juni om 02:02
nl
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd de Premier League darts voor de derde keer op rij op zijn naam te schrijven. De Vlijmenaar verloor donderdagavond in de halve finale van deze dartscompetitie - waaraan de acht beste darters van de bond PDC meedoen - van de Engelse wereldkampioen Luke Humphries.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Van Gerwen begon de wedstrijd tegen Humphries zeker niet slecht. Sterker nog, hij was de eerste die een leg afsnoepte van zijn tegenstander dankzij een fraaie 103-finish. Daardoor kwam hij op een 2-1 voorsprong. Maar 'Cool Hand Luke' brak meteen terug via een prachtige 132-uitgooi en liep daarna uit naar een 5-2 voorsprong. Vervolgens brak bij 'Mighty Mike' nog een keer en kwam hij zelfs op een 7-2 voorsprong.

Van Gerwen kwam via onder meer een mooie 105-finish nog wel terug tot 8-5, maar Humphries voorkwam een indrukwekkende comeback van de Vlijmenaar. Hij brak Van Gerwen opnieuw en met het raken van de dubbel 16 plaatste de Engelsman zich voor de finale.

Wachten op privacy instellingen...

The Nuke
In de eindstrijd moest Humphries het, net zoals tijdens het PDC WK darts in januari, opnemen tegen het grote talent Luke Littler, die in de halve finale afrekende met zijn landgenoot Michael Smith (10.-5).

In het begin van de finale gaven de pas 17-jarige Littler en Humphries elkaar weinig toe. Het ging gelijk op tot 5-5. Maar in de elfde leg gooide 'Luke the Nuke' een negendarter en korte tijd later nam hij verder afstand van Humphries met een fraaie twaalfdarter. Die voorsprong gaf Littler vervolgens niet meer uit handen, waardoor hij als debutant de Premier League darts op zijn naam schreef.

Wachten op privacy instellingen...

'Nu twijfelt niemand meer aan me'
“Nu ben ik een major winner!", stamelde de tienersensatie trots na afloop van de finale. "Dit voelt onbeschrijflijk. Toen ik geselecteerd werd om mee te doen aan deze Premier League darts waren er mensen die hun twijfels daarover uitspraken. Maar nu ik deze trofee omhoog heb mogen houden ,,twijfelt niemand meer aan me."

Luke Humphries maakte indruk met een paar fraaie finishes (foto: PDC).
Luke Humphries maakte indruk met een paar fraaie finishes (foto: PDC).
Een tekenende grimas op het gezicht van Michael van Gerwen (foto: PDC).
Een tekenende grimas op het gezicht van Michael van Gerwen (foto: PDC).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!