Video

Baasje en zijn hond aangevallen door automobilist met mes en vuurwapen

24 mei om 09:37 • Aangepast 5 juni om 02:05
nl
Een automobilist is donderdagnacht aangehouden na een uit de hand gelopen verkeersruzie op de Straussstraat in Dongen. Een man die zijn hond uitliet, werd door de automobilist aangevallen met een mes en een vuurwapen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De hondenbezitter was na middernacht bezig met een uitlaatronde toen de automobilist voorbijreed. Dat zorgde voor een ruzie tussen de twee mannen, maar wat precies de aanleiding was, heeft de politie niet naar buiten gebracht.

De chauffeur stapte uit zijn auto en er ontstond een woordenwisseling. Het ging daarna van kwaad tot erger. De automobilist trok een mes. De hondeneigenaar wist dat mes af te pakken en weg te gooien. Daarop haalde de automobilist een vuurwapen tevoorschijn en probeerde volgens de hondenbezitter te schieten. Maar het vuurwapen haperde en ging niet af.

De bedreigde man ging in de tegenaanval en werd daarbij geholpen door zijn hond. Tijdens het gevecht beet de hond de automobilist en kon zijn baasje het vuurwapen afpakken. De automobilist ging er daarna vandoor.

Aanhouding
Op aanwijzing van de hondeneigenaar vonden agenten het mes en het vuurwapen in de struiken. De gevluchte chauffeur is later in het ziekenhuis aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!