Ruim 130 bonnen uitgedeeld na telefoongebruik achter het stuur

25 mei om 10:07 • Aangepast 5 juni om 02:08
nl
Ruim 130 mensen hebben donderdag een bon gekregen, omdat ze tijdens het autorijden op snelwegen actief waren op hun mobiele telefoon. Dat maakte de politie zaterdagochtend bekend. De controles waren donderdag overdag op de A58 van Breda tot Middelburg, de A16 van Breda tot Dordrecht, de A17 van Moerdijk tot Roosendaal en op de A58 tussen Kruiningen en Wouw.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De controle werd voornamelijk uitgevoerd vanuit een rijdende touringcar. Vanuit die hoge positie kon goed gekeken worden wat bestuurders deden in hun auto. In de buurt van de touringcar reden vijftien onopvallende politieauto’s die overtreders aan de kant zetten en bekeuringen uitdeelden.

Monocam
Ook was er een zogenoemde Monocam opgesteld op een viaduct boven de A58. Ook deze camera kan het gebruik van een telefoon of elektronische apparatuur tijdens het rijden vaststellen.

De controle leidde uiteindelijk tot 97 bonnen vanuit de bus. Met de Monocam werden 34 overtredingen vastgesteld. Voor andere, kleinere overtredingen werd vanwege landelijke politieacties alleen gewaarschuwd.

Met de actie hoopt de politie mensen meer bewust te maken van de gevaren bij afleiding in het verkeer.

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Dit is waarom we appen achter het stuur niet kunnen laten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!