Drie jongens redden midden in de nacht een reekalfje

26 mei om 13:24 • Aangepast 5 juni om 11:36
nl
Drie jongens uit Maaskantje zagen zaterdagnacht een jong reekalfje op het fietspad liggen in natuurgebied Bossche Broek in Den Bosch. Het reekalfje bewoog bijna niet meer en was er slecht aan toe. De jongens besloten te stoppen en het jonge dier te helpen.
Profielfoto van Danique Pals
Geschreven door

Tijdens hun fietstocht van Den Bosch naar Sint-Michielsgestel zagen de drie jongens het reekalfje liggen. Ze besloten hun fietsen om het reekalfje heen te zetten, zodat scooters en andere fietsers er niet tegenaan konden rijden.

Niet bereikbaar
Inmiddels was het halfeen 's nachts toen ze het meldpunt 144 probeerden te bellen. Dit nummer was niet bereikbaar. Ook de lokale dierenambulance kon niets doen. De politie was wel bereikbaar, maar zij zouden er een jager op afsturen.

Met dat antwoord namen de jongens geen genoegen. Ze besloten het alarmnummer van Dierenambulance Brabant Noord-Oost te bellen. Daar werd wel opgenomen. Al snel waren medewerkers van de dierenambulance aanwezig. Met behulp van de brandweer konden de medewerkers met de dierenambulance het afgesloten natuurgebied in.

'Gradje uit Maaskantje'
Het reekalfje, dat gewond en erg verzwakt was, is veilig meegenomen door de dierenambulance. De jongens hebben het reekalfje 'Gradje uit Maaskantje' genoemd. Dat is een verwijzing naar de hond Gradje uit de televisieserie New Kids, dat zich ook in Maaskantje afspeelt. Het reekalfje is door de dierenambulance naar de wildopvang in Ravenstein gebracht. Daar gaan ze hun best doen om het kleintje groot te brengen.

Dit is Gradje uit Maaskantje (foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost).
Dit is Gradje uit Maaskantje (foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!