Essent verlaagt prijs voor stroom, maar zorgen bij klanten met zonnepanelen

27 mei om 12:02 • Aangepast 5 juni om 02:08
nl
Klanten van energieleverancier Essent uit Den Bosch gaan vanaf 1 juli minder betalen voor stroom. Het nieuwe tarief is 35 procent lager en geldt voor mensen die een variabel contract hebben. Bij Essent zijn dat zo'n een miljoen huishoudens.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Essent kan de stroom goedkoper aanbieden omdat ze klanten die zonnepanelen hebben, laat betalen voor het terugleveren van stroom aan het net. Klanten zonder zonnepanelen profiteren hier nu van. "Bij die klanten gaat de energierekening nu met tientallen euro's per maand omlaag", zegt commercieel directeur Boudewijn den Herder van het bedrijf.

Mensen die zonnepanelen op hun daken hebben, zijn juist bezorgd. Essent zegt hen tegemoet te willen komen met een korting voor de aanschaf van een warmtepomp. Ook kunnen ze meedoen aan een proef met een thuisbatterij. Voor deze initiatieven heeft het bedrijf zo'n half miljoen euro gereserveerd.

"Je bespaart nog steeds als je zonnepanelen hebt."

Volgens Essent loont het ondanks de kosten voor het terugleveren van stroom aan het net nog steeds om zonnepanelen te hebben. "Het is een misvatting dat je geen geld meer bespaart door terugleverkosten op overgebleven zonnestroom", aldus Den Herder. "Ook nu nog zijn zonnepanelen in gemiddeld acht jaar tijd terugverdiend. Daarna heb je er nog zo'n zeventien jaar plezier van en levert het je een jaarlijkse besparing op van gemiddeld zeshonderd euro."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.