Dure Rolex buitgemaakt van man in scootmobiel: 20 maanden cel

28 mei om 13:23 • Aangepast 5 juni om 02:05
nl
Monastir B. (30) moet twintig maanden de cel in voor het roven van een dure Rolex van een man in Breda. Dat heeft de rechtbank in die stad dinsdag geoordeeld. De rechter noemde het ‘een laffe daad’ om een oudere man in een scootmobiel van zijn dure horloge te beroven. “U hebt geen enkel respect voor anderen en beseft niet wat u ze aandoet.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De man van 64 reed altijd vol trots in zijn scootmobiel door het centrum van Breda. Overal maakte hij een praatje en dronk hij een kopje koffie. Om zijn pols een prachtig Rolex-horloge, gekregen van zijn broer, nadat hij hem een nier had gedoneerd. Dat mooie klokje trok echter ook de aandacht van Monastir B. die als ongewenst vreemdeling toch in Breda verbleef.

Toen de oudere man op de avond van 7 oktober tegen middernacht bij zijn huis op het Oranje Nassauplein aankwam, werd hij geduwd door B. Ook werd er een pistool getrokken. "Klok, klok", riep Monastir. Ondanks dat het slachtoffer in een scootmobiel zat, wist hij zich flink te verweren.

De man is zijn Rolex kwijt.
De man is zijn Rolex kwijt.

Maar hij was niet opgewassen tegen de veel sterkere man. Hij viel op de grond en B. wist de Rolex van zijn pols te trekken om er vervolgens vandoor te gaan.

Op camerabeelden is te zien hoe Monastir B. die avond zijn huis aan de Leuvenaarstraat verlaat en daarna bij de Albert Heijn-vestiging op de Haagdijk in een zwarte Smart stapt. Die auto was toen al zes keer langs het café gereden waar de man in de scootmobiel een feestje had.

Met Monastir B. in de auto werd nog vier keer langs dat café gereden. En op het moment dat het latere slachtoffer naar huis ging, werd B. afgezet. B. wachtte de man thuis op, pakte zijn horloge af en sprong weer in de zwarte Smart.

B. werd al in 2017 als ongewenste vreemdeling het land uitgezet. Maar steeds kwam hij weer terug naar Nederland en verschillende keren werd hij weer uitgezet. Ondertussen bouwde hij hier een flink strafblad op met zakkenrollen en diefstallen.

B. kreeg niet alleen een celstraf van twintig maanden. Hij moet ook 13.000 euro terugbetalen, omdat het horloge nooit meer is teruggevonden. Het zou voor 300 euro zijn verkocht in België. Ook moet B. de man 5.000 euro smartengeld betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!