Video

Spelers Nemelaer 7 komen met de helikopter naar de wedstrijd

1 juni om 12:41 • Aangepast 14 juni om 02:03
nl
Het zevende team van Nemelaer uit Haaren speelde vrijdagavond de wedstrijd van hun leven. Dat deden ze tegen FC De Rebellen, een soort van rondreizend circus met bekende voetbalnamen als Royston Drenthe (Real Madrid), Theo Jansen (Ajax) en Luc Nilis (PSV). Waar de spelers van Nemelaer normaal op de fiets naar het voetbalveld komen, werden ze dit keer ingevlogen met een helikopter. "We moesten iets doen waar FC De Rebellen niet omheen kon", zegt speler Roel van de Ven.

Sportzender ESPN daagt elk jaar een amateurclub uit om een wedstrijd te spelen tegen FC De Rebellen, een team van oud profs. Dat gebeurt onder de noemer van 'De wedstrijd van je leven'. De amateurclubs moeten met allerlei acties zoveel mogelijk stemmen binnenhalen. Nemelaer 7 uit Haaren dat in de zesde klasse speelt sleepte 4500 stemmen in de wacht en mocht die wedstrijd vrijdagavond spelen.

"Het is gelukt om als profvoetballer een entree te maken"

Terug naar vrijdagavond. Rondom het hoofdveld van Nemelaer staat het vol met supporters die het zevende elftal van Nemelaer weleens tegen de oud-profs willen zien spelen. De wedstrijd wordt bovendien live uitgezonden bij de sportzender. Stemmige muziek zorgt voor een goede sfeer. Ook de biertjes vinden gretig aftrek. Dan landt er een helikopter op de middenstip. Als volleerde profs springen de spelers van Nemealer uit de helikopter. "Met deze actie hebben we veel stemmen binnengehaald", zegt Roel. "Het is ons gelukt om als profvoetballen een entree te maken."

Helikopter met lading nieuwe spelers
Helikopter met lading nieuwe spelers

Dan stijgt de helikopter op om de volgende lading spelers te gaan halen. Ook die komen al zwaaiend naar het publiek uit de helikopter. Roel: 'Ik ben vroeg opgestaan om op het sportpark alles te gaan klaarzetten. Er is veel publiek. Dit is ongekend mooi. In de helikopter kreeg ik zelfs kippenvel." Vrijdagavond waren er geen strakke kopjes op het veld. Dat was een week eerder wel anders. "Toen speelden we een kampioenswedstrijd en was er veel wedstrijdspanning. Dat valt nu mee. Ik kijk er naaruit om tegen Luc Nilis, mijn idool van vroeger te spelen. En daarna een lekker biertje in de kantine."

"Ik voel toch wel wat wedstrijdspanning."

"Deze wedstrijd in deze entourage is echt een hoogtepunt. Onbeschrijflijk. Er is lekker veel publiek", zegt Jan op 't Hoog. "Normaal gesproken spelen we op veld drie met slechts een paar supporters. Die mochten ook mee in de helikopter. Als je buiten de helikopter staat is het veel herrie. In de helikopter hoor je niets. Het was een unieke ervaring.

Het hele team zorgde dat op social media de helikopterstunt aandacht kreeg. "Daar is de media gretig op ingesprongen." Ook Jan kijkt uit naar het duel met FC De Rebellen. "Vooral tegen Pascal Bosschaart. Hoewel het voor de lol is voel ik toch wel wat wedstrijdspanning." Nemelaer 7 uiteindelijk verloor met 6-2 van FC De Rebellen.

Nemelaer 7 gaat live
Nemelaer 7 gaat live
Volle bak bij Nemelaer.
Volle bak bij Nemelaer.
Spelers krijgen een warm welkom.
Spelers krijgen een warm welkom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!