Thuisbezorgd zwicht voor Brabant en voegt 'friet' toe aan bestellijsten

1 juni om 10:00 • Aangepast zondag om 08:30
nl
Het is Omroep Brabant-radioprogramma Wakker! eindelijk gelukt: gerechtigheid voor friet. Presentator Koen Wijn ergerde zich dood dat bezorgservice Thuisbezorgd enkel ‘patat’ als categorie gebruikte. Na een weekje campagne voeren op de radio en sociale media is het hoge woord eruit: friet is officieel een categorie geworden, en wel onder druk van Brabanders.
Profielfoto van Mark VerstedenProfielfoto van Koen Wijn
Geschreven door
Mark Versteden & Koen Wijn

Koen Wijn wilde onlangs friet bestellen bij Thuisbezorgd. "Maar wat schetste mijn verbazing? Er stond wel patat op de lijst, maar geen friet." Presentator Koen en zijn producer Mark Versteden kwamen direct in actie.

Er werd een heuse campagne opgestart. Luisteraars werden opgeroepen om de bezorgservice te mailen met het verzoek om 'friet' toe te voegen. En dat deden ze - massaal. Thuisbezorgd stuurde daarop netjes mailtjes terug, maar niet met het gewenste antwoord. Friet werd niet toegevoegd, luidde de respons de hele week.

Nu ook 'friet' bij Thuisbezorgd
Nu ook 'friet' bij Thuisbezorgd

Gerechtigheid
Maar de aanhouder wint. Thuisbezorgd meldt zaterdag dat het overstag is gegaan en dat het per direct ‘friet’ heeft toegevoegd aan de lijst met categorieën.

“We merkten dat onze geliefde goudbruine aardappelsnack voor enige verwarring zorgde. Boven de rivieren noemen we het ‘patat’, maar onder de rivieren gaat iedereen voor ‘friet’. Om iedereen blij te maken, hebben we nu officieel een categorie friet toegevoegd.”

En daarmee is de strijd besloten. Zoals de Duitse filosoof Immanuel Kant ooit sprak: "Als rechtvaardigheid verloren gaat, heeft het geen zin meer dat mensen op aarde leven." Eind goed, al goed dus.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Ochtendshow Wakker! wil friet op de (menu)kaart zetten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!