Video

Brand verwoest woonboerderij, scherven zonnepanelen in omgeving

9 juni om 15:08 • Aangepast 21 juni om 02:05
nl
In een woonboerderij met rieten dak op de Grotestraat in Heesbeen is zondagmiddag rond kwart voor drie brand uitgebroken. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen aanwezig. De rookpluim was in wijde omtrek te zien en trok over Heesbeen en Oudheusden. Het pand is grotendeels afgebrand.

Het is nog onduidelijk wat de brand heeft veroorzaakt. Net voordat het vuur ontstond was er volgens een omstander een stroomstoring. Netbeheerder Enexis was daarom in de straat aanwezig met monteurs.

Volgens een woordvoerder van Enexis heeft dat te maken met de standaard procedure en een afspraak met de brandweer. "Er zijn twee monteurs: een voor het gas en de andere voor het elektra. Zodra de brand meester is, helpen zij de brandweer met het afsluiten van gas en elektra."

Scherven zonnepanelen
Op de uitbouw van de boerderij lagen zonnepanelen. In zuidoostelijke richting vanaf de brand aan de Grotestraat zijn naar verwachting scherven van zonnepanelen neergekomen, meldt de website van de gemeente Heusden. In de avond is begonnen met het schoonvegen van de bermen en wegen.

De gemeente adviseert de zonnecelscherven in de tuin en omgeving met de hand op te ruimen. "Doe dit bij voorkeur met handschoenen aan om snijden te voorkomen. Scherven en andere resten van zonnepanelen mogen bij het restafval."

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!