Pas getrouwd en nu al ring kwijt: 'Was gemaakt van ketting overleden oma'

maandag om 14:18 • Aangepast dinsdag om 11:11
nl
Nena Poldervaart (30) uit Eindhoven is enorm verdrietig. Ze is net een maand met haar Michiel getrouwd en nu is ze haar trouwring al kwijt. “Op 4 mei was onze bruiloft. Ik heb ‘m niet lang gehad.”
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Nena omschrijft zichzelf als een chaoot. “Ik raak nogal snel dingen kwijt. Daarom zei ik tegen mijn man dat ik de ring niet af zou doen, ook niet tijdens het tuinieren. Dan leg ik ‘m dadelijk ergens neer en verlies ik ‘m. Dat heb ik hardop gezegd."

Het heeft niet geholpen. Afgelopen zaterdagavond was er paniek in huize Poldervaart. “Bij het avondeten kijk ik naar mijn hand en zie ik dat mijn ring weg is. Ik was meteen gestrest en verdrietig. We zijn nog maar net getrouwd."

In de ring staat 04-05-24 Michiel gegraveerd. Het is een gouden ring met een groene steen met een boomschors structuur. "De ring is gemaakt met een ketting van goud van mijn overleden oma. Onvervangbaar. Die ketting heb ik meegekregen om er iets speciaals mee te doen. Ik heb ‘m om laten smelten om trouwringen van te maken. Ook de ring van mijn man is ervan gemaakt en die ring is er gelukkig nog wel.”

"We kunnen er nu niet echt om lachen."

Nena was eerder al van plan om naar de goudsmid te gaan, want ze had al gemerkt dat de trouwring wel erg los zat. “Op de trouwdag ging de ring maar net om. Van de stress hadden we opgezwollen vingers. De dagen erna werd ik wat rustiger en bleek de ring te los te zitten.”

Het pasgetrouwde stel ging meteen op zoek. De tuin kreeg een zeer grondige inspectie. Hij werd 's avonds en 's nachts omgespit. “Ik had nieuwe plantjes geplant, gezellig voor de zomer. Alle grond hebben we gezeefd, maar geen ring te vinden.”

Daarnaast zijn ze naar het losloopveldje voor de hond gegaan. Daar hebben ze zaterdagmiddag lekker met de hond gewandeld. Het veld was net gemaaid. “We hebben de route afgelopen en iedereen gevraagd. Er werd niets gevonden."

"Ik zal zijn naam weer heel graag aan mijn vinger dragen."

"Bij onze geloften zei hij: ‘Ik zal je altijd helpen, alles wat je kwijtraakt, te vinden.’ Dat we binnen een maand op handen en voeten door het gemaaide gras naar mijn trouwring aan het zoeken zouden zijn, hadden we niet verwacht. We kunnen er nu niet echt om lachen, maar het is wel een soort van komische situatie.”

De hoop is nog gevestigd op een metaaldetector van een collega. Daarmee wil Nena nog gaan zoeken. “Het is het ergste wat ik tot nu toe ben verloren. Mijn telefoon zes keer per dag is niet zo erg, maar dit is gewoon kloten, om het zo maar eens te zeggen.”

Grapjes over het getrouwde leven en een ring kwijtraken kan ze wel aan. “We zien de ironie hier natuurlijk zelf ook wel van in. We zijn zo erg gelukkig getrouwd. We zitten op een grote roze wolk. Ik draag de ring heel graag weer en ik zal zijn naam heel graag weer aan mijn vinger dragen. Dus ik hoop dat iemand ‘m vindt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!