Nepchauffeur DHL steelt voor tonnen aan spullen van modebedrijven

10 juni om 17:37 • Aangepast 21 juni om 02:05
nl
Een oplichter die zich voordeed als chauffeur van bezorgdienst DHL heeft voor tonnen aan spullen gestolen. Op 7 mei meldde de man zich bij een logistiek bedrijf in Helmond. Hij laadde elf pallets op zijn truck die eigenlijk waren bedoeld voor verschillende modebedrijven.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Het leek een doodnormale avond te zijn voor een medewerker van het logistieke bedrijf. Rond acht uur in de avond meldde de oplichter zich om goederen te komen laden namens DHL. Dit zou, volgens de politie van Helmond, de dagelijkse gang van zaken zijn.

Nietsvermoedend zet de medewerker de spullen voor de man klaar. De in totaal elf pallets aan spullen, bedoeld voor modebedrijven, worden de vrachtwagen ingeladen. En na het ondertekenen van de vrachtbrief vertrekt de oplichter.

Witte vrachtwagen
De kentekenplaten op de witte vrachtwagen bleken eerder al te zijn gestolen in Rotterdam. Ook laat de politie weten dat de ladingdiefstal goed was voorbereid. Er wordt rekening gehouden met een criminele organisatie.

De politie zoekt de oplichter met blanke huidskleur. Het zou gaan om een man van ongeveer 50 jaar van ongeveer 1.80 meter lang. De man sprak Nederlands en heeft een gezet postuur.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.