Video

Tientallen meldingen over omgewaaide bomen door harde wind

11 juni om 14:29 • Aangepast vandaag om 10:00
nl
Bij veiligheidsregio's in onze provincie kwamen maandag tientallen meldingen binnen van problemen als gevolg van de harde wind. Op verschillende plekken vielen bomen om en lagen takken op wegen, ook waaide in een enkel geval een noodtrap los. Het KNMI had voor maandagavond code geel afgekondigd voor zware windstoten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De eerste telefoontjes kwamen maandagmiddag rond kwart over drie bij de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant binnen. Rond tien uur 's avonds was de wind gaan liggen en hielden de meldingen over stormschade op. In totaal kwamen ruim veertig meldingen over stormschade binnen.

De piek lag volgens een woordvoerder tussen vijf en zeven uur. Het ging hier om meldingen als een boom die op omvallen stond, een omgewaaide boom en takken die over de wegen lagen.

Bij de brandweer in Brabant-Noord zijn 25 meldingen over stormschade geregistreerd, tussen half vijf en negen uur 's avonds. De brandweer hoefde niet voor elke melding uit te rukken, laat de woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost kwamen tussen vier uur en negen uur in totaal 22 meldingen binnen over stormschade. In twintig gevallen was het volgens de woordvoerder nodig om de hulpdiensten erheen te sturen. De meeste meldingen kwamen met vier telefoontjes uit Eindhoven. Verder kwamen ook meldingen uit onder meer Best, Reusel-de Mierden en Deurne.

Noodtrap los en omgewaaide bomen
In Oosterhout waaide een noodtrap los van een appartementencomplex aan De Baak. Om te voorkomen dat de trap naar beneden zou vallen, heeft de brandweer vanuit een hoogwerker een deel van de trap weer aan het dak vastgemaakt.

In deze video zie je beelden van de losgewaaide trap:

Ook waaiden op verschillende plekken dus bomen om. Dat gebeurde bijvoorbeeld aan de Lyceumlaan in Roosendaal. De boom hing daarna over de straat en steunde op een gebouw. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Omgewaaide boom in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Omgewaaide boom in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision).

Ook in onder meer Tilburg, Etten-Leur en Dongen was het raak. Hier belandden op verschillende plekken bomen door de harde wind op de wegen, waardoor verkeer niet meer door kon rijden. De brandweer heeft de bomen in stukken gezaagd, zodat ze van de weg konden worden gehaald.

Bekijk hier de omgewaaide boom in Etten-Leur:

Bij een galerij van een flat aan de Rijnstraat in Dongen brak door de harde wind een grote tak van een boom af. Deze belandde op de galerij. Ook hier moest de brandweer eraan te pas komen om de tak te verwijderen.

Grote tak valt op galerij (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Grote tak valt op galerij (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Ook met deze corsotent ging het mis

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!