Video

Bestelbus uitgebrand, weg tussen Asten en Helmond lange tijd dicht

11 juni om 19:02 • Aangepast 26 juni om 02:05
nl
Een bestelbus is dinsdagavond compleet uitgebrand op de weg tussen Asten en Helmond. De N279 was daardoor in beide richtingen tot laat in de avond afgesloten.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De chauffeur van de bestelbus was nietsvermoedend op weg, toen hij door tegemoetkomend verkeer werd gewaarschuwd met lichtsignalen dat er iets loos was. Maar zodra hij vaart probeerde te minderen voor een inspectie, bleek dat zijn remmen het niet deden.

Wanneer de bestelbus uiteindelijk tot stilstand komt, schieten de vlammen al uit het dashboard. De chauffeur wist vliegensvlug uit de cabine te komen en bleef ongedeerd. Het lukte hem ook om de trailer achter de bestelbus los te koppelen en te voorkomen dat die vlam vat.

De toegesnelde brandweer kreeg het vuur vlug onder controle maar kon niet voorkomen dat de bestelbus verloren ging.

De N279 was in beide richtingen afgesloten zodat hulpverleners het uitgebrande voertuig weg konden takelen. Ook was een spoedreparatie van het wegdek nodig. Dat heeft tot laat in de avond geduurd.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!