Cathelijn Peeters wint goud op de EK met estafetteteam

12 juni om 22:03 • Aangepast 26 juni om 02:04
nl
De vrouwen van de 4x400 meter estafette hebben op de EK in Rome hun Europese titel geprolongeerd. Lieke Klaver, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol snelden in Stadio Olimpico in de finale naar het goud in een tijd van 3.22,39.
Profielfoto van Sami Kappe
Geschreven door
Sami Kappe

Het betekende de tiende medaille voor de Nederlands atletiekploeg op het toernooi in Rome. Dat is een record. Het vorige recordaantal medailles stond op acht. Dat was de score op de EK's van 1938, 1950 en 2018. Peeters, die uit Dongen komt, bracht dinsdag met haar derde plaats op de 400 meter horden de vierde bronzen medaille binnen.

Voor Bol en Klaver was het al de derde medaille. Bol won eerder in Rome goud op de 400 meter horden, Klaver brons op de 400 meter. De twee maakten ook deel uit van de estafetteploeg die brons behaalde op de 4x400 meter gemengd.

Peeters liet weten dolblij te zijn met het goud, na een onverwachtse bronzen medaille. "Misschien heb ik iets te weinig geslapen, maar een dag op adrenaline leven kan." Peeters liep haar eerste individuele finale op een groot kampioenschap. "Ik wist dat ik kans had op een medaille en ik ben heel blij dat het is gelukt", zei ze woensdag. "Het was ook heel leuk om samen met Femke de ereronde te lopen met de Nederlandse vlag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!